reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Jana
    Jana

    Teda řada takhle krásných palačinek se mi podle jiného receptu ještě nepovedla!! Sice jsem dala trochu více mléka, protože mám ráda tenké ale opravdu jsou VYNIKAJÍCI

    12.02.2012 14:12:36

  • evzen
    evzen

    Hele dominiko smazi se to na vyjetym oleji z traktoru, nejlepsi je Castrol s aditivy.

    10.02.2012 13:50:00

  • Petka
    Petka

    Jsou moc dobré,ale bylo jich málo :) příště zdvojnásobím dávku ;)

    09.02.2012 19:36:02

  • eva
    eva

    niektori ludia su na zamyslenie, ako aj v prostřeno. O vareni ani chyru! Recept je mnamka!!

    09.02.2012 11:22:34

  • kotisek
    kotisek

    dneska jsem taky dělala palačinky podle tohoto receptu a na to že jsem je dělala poprvé tak jsem s nima neměla žádný problém jen se po nich zaprášilo

    08.02.2012 18:09:34

  • Pavel
    Pavel

    Prosím klid. Paní-slečně Dominice asi nikdo neřekl (a ani to není v receptu) , že se směs musí nechat uležet !! cca 2 hod- a pak teprve se s tím jde na pánev.Tak pro příště držím palce.

    07.02.2012 14:54:19

  • Honza
    Honza

    ahoj a dekuji za recept, dnes jsem dostal chut na palacinky a pritelkyne mi je uz pripravuje v kuchyni :) a tak mam chvilicku toho casu napsat dominice, ze jestli sis to ty kravo delala na octu, tak se nicemu nedivim :)

    06.02.2012 19:03:47

  • Adrian
    Adrian

    Tento recept je naprosto v pořádku... Všem chutná a dokážu ho udělat i já a to je mi 14... :-)

    05.02.2012 14:02:31

  • Amy
    Amy

    Dominiko,
    palačinky se klasicky nesmaží - neplavou v tuku, pánev se tukem jen pomaže nebo na teflonu pečte i bez tuku - je vidět, že jste ještě kuchyní naprosto nepolíbená, tak alespoň neurážejte klasický recept, podle kterého vaří i kuchařští učni. Až se základní palačinky naučíte, můžete zkusit i tyto varianty - polohrubou mouku (jsou nadýchanější) a přidat: buď dvě hrsti sekaných ovesných vloček a lžičku mleté skořice nebo misku spařeného celozrnného kuskusu a trošku citrónové kůry. Palačinkové těsto musíte nechat vždy nechat tzv. odstát (několik minut nechat odpočinout).
    Tento "polotovar" pak můžete využít dle přidávaných surovin na mnoho způsobů: od moučníku - plněné marmeládou po složitější náplně, po "opravdu smažené" plněné slanými náplněni a obalené v trojobalu jako řízky podávané se zeleninovými přílohami - pak budete královna a můžete sklízet úspěchy. Přeji vám, abyste toho divokého koně jménem vaření brzy zkrotila a nepotřebovala tak hrubě urážet. Zdravím a přeji vše dobré. Amy

    05.02.2012 11:59:55

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.