reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 305×

    4,4 3305
  • 20 min

  • 644×

Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • y
      y

      Proč přidávat cukr do těsta? Je to zbytečné a ve finále moc sladké.

      28.04.2012 09:22:12

      • Babulenka
        Babulenka

        Cukr se do těsta nedává,protože se palačinky po usmažení lámou v okrajích.Tento recept používám už 25 let a nemá chybu.Dvě vejce jsou akorát na 20 dkg hl.mouky a 4 dcl mléka.Lepší recept nenajdete.

        01.05.2012 16:41:18

    • Davídek a babička
      Davídek a babička

      jako palačinky jsou nejlepší

      27.04.2012 19:40:14

    • Martina
      Martina

      Míň vajíček?

      Právě to dělám, ale přijde mi na tohle množství dvě vajíčka moc? Je to jako vaječná omeleta :-)

      22.04.2012 22:12:52

    • Witt a anton
      Witt a anton

      Recept jsme zkusili... a dobrý, akorát jsme tam dali trochu cukru, ale stejně je to super... mňam PS: dělali jsme to na teflonu a potrhání jsme nepocítili...

      18.04.2012 19:11:10

    • Vláďa
      Vláďa

      Ahoj, dneska jsem recept vyzkoušel. Těsto je dobré a ke konci jsem se naučil i obracení. Jen mi přijde divné, že by to měli byt 4 porce. Vím, že každý toho sní různé množství, ale palačinky z těsta podle receptu, jsem zvládl sníst sám. Jinak jako chuťovka dobré :o)

      28.03.2012 15:30:46

    • klaun
      klaun

      Rada z vlastní zkušenosti.
      Měl jsem dosti často podobné trhací a připalovací problémy při páchání palačinek. Jednou jsem viděl reklamní šot Horsta Fuchse, kde předváděli keramické pánve BIOLUX, které unás prodává MEDIASHOP.cz., a jsou zelenobílé. Je pravda že nejsou nejlevnější, ale stoprocentně se vyplatí. Dnes peču palačinky prakticky bez omastku. Používám pouze odříznutou kůži od špeku s malým množstvím špeku. Tím pánvičku jen přetřu a smažím. Těsto se na pánvičku vůbec nelepí a nepřipaluje. Další výhodou je to, že tuto pánvičku mohu dát i do trouby a zapékat. Po skončení práce stačí pánvičku jen papírovým ubrouskem setřřít aq uklidit, odpadá mytí. Prodávají se zde podobné pánvičky, ale ty do trouby nejdou, upálí se rukojeť a další závadou je že po velice krátké době používání se na ně začne těsto lepit. Mají údajně porézní keramický povrch. Já asi před rokem zariskoval a koupil celou sadu 3ks i se skleněnými poklicemi. Mají rozměry průměr 20, 24, a 28 cm.
      Skutečně mohu doporučit. Zasílají na dobírku a je tam slušné jednání.

      13.03.2012 15:33:24

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.