reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Veronika
    Veronika

    Já čekala nějaké tipy k palačinkám a tady se zatím jen hádá o cukru. No, škoda.

    12.09.2012 13:01:47

  • bozkahortova
    bozkahortova

    Já do palačinek také dávám trochu cukru a ještě vejce rozdělím na žloutek a bílek.
    Z bílku ušlehám sníh a lehce ho zamíchám do těsta.Jsou kypřejší.

    10.09.2012 10:16:54

  • Sisinka
    Sisinka

    Hloupost bolí

    Vycházíme-li z francouzské kuchyně - existují dva základní druhy palačinek - sladké palačinky - crepes a slané palačinky - galettes. Ale myslím si, že ani v Čechách nejsou slané palačinky vyjímkou, bez ohledu na francouzskou gastronomii. Howgh

    05.09.2012 08:41:08

  • Romana
    Romana

    Cukr :DDDDDDDDDD

    Myslím, že Angrešt - autor(ka) receptu píše jasně..."Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň....". Proto mi dotaz Evy, kde je cukr, přijde skutečně více než zvláštní :)))). Takže odpověď zní - CUKR se odstěhoval do Humpolce :DDDDDD.

    04.09.2012 14:46:55

  • Martin
    Martin

    krása"

    Vaše komentáře mne při konzumaci palačinek výborně pobavily. Děkuji za to, že žiji v Čechách:)
    Martin

    03.09.2012 12:29:49

  • Peter
    Peter

    Tom44 je peknej kreten co nevi co pise.Zamindrakovanej metrakovej idiot. alespon podle meho nazoru :D.
    Ja osobne cukr do testa spise nedavam.davat jen spetku myslim ze nema ani smysl. Kdyz jsem ho pridaval tak jsem ho daval vzdy primerene a pri smazeni zacli rychle tmavnout a nedosmazili se.cukr sam o sobe dost rychle karamelizuje a po delsi dobe horkne a to ja nemusim. prestal jsem sladit testo a od te doby s tim nemam problem.

    02.09.2012 13:38:06

  • jaebes
    jaebes

    Dobrý to bylo...

    ...jako vždycky, děti to ocenily :-)

    24.08.2012 13:54:36

  • drjan
    drjan

    Mejte se radi a budte na sebe hodni, palacinky byly suprovy :)

    13.08.2012 15:21:49

  • Dandy
    Dandy

    Já osobně dávám do palačinkového těsta nejen cukr ale také trošičku skořice.Nejen že pak nádherně voní ale i chutnají =)

    09.08.2012 12:50:12

  • Danna
    Danna

    Všeobecně se do palačinkového těsta cukr nedává, protože se těsto tím připaluje, ale lidé odjakživa recepty upravují a není na tom nic špatného. Ať už cukrem v těstě či na hotové palačince se podle mého názoru nic nezkazí. Jinak je to základní těsto, které je snai i v receprurách teplých pokrmů :)

    08.08.2012 11:44:56

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.