reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 562×

    4,4 3562
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1013
    • klaun
      klaun

      Skoro v každé kuchyni se používá špek, tak si kupte pěknej kousek špeku s kůží, tu seřízněte a máte na dosti dlouho vystaráno s vymaštěním pánve pod palačinky.
      Rozpálenou pánev přetřu špekovou kůží a peču. Po dopečení dejte špek do pečícího papíru a uložte v chladničce ve spodní části, kde je teplota kolem 2-4 °C a uchovejte na další použití. Vydrží až půl roku.

      30.10.2012 10:25:34

    • Ignis
      Ignis

      Taková drobná vychytávka - ne každý má štětečky na roztírání oleje po pánvičce a když ho tam je moc, palačinky se velmi špatně smaží. U nás to řešíme tím že přidáme malé množství obyčejného oleje (slunečnicový, řepkový..) přímo do těsta a pořádně rozmícháme aby se olej s těstem úplně spojil. Pak už jdou palačinky smažit "nasucho" i na obyčejné pánvi a jsou delikátní :)

      30.10.2012 08:10:53

    • Zorka
      Zorka

      Díky za skvělý recept, všem palačinky moc chutnaly :)

      29.10.2012 23:26:57


    • Ren
      Ren

      Výborné palačinky!=o)

      29.10.2012 22:19:10

    • Marcel
      Marcel

      Je mi 14 let ,a tento recept je úplně normální, zvládl jsem ho za 30 minut i s oslazením palačinek. Dopuručuji

      28.10.2012 17:02:14

    • Boroxi
      Boroxi

      Je mi 11 - let a palačinky jsem si udělal naprosto v kludu všem chutnali a byli opravdu vynikající. Dominiko nevím kolik ti je, ale měla by jsi se stydět.!

      27.10.2012 20:11:00

    • Zorka
      Zorka

      Palačinky byly vynikající. Jen to chce méně oleje, pro příště...

      23.10.2012 23:07:24

    • Zorka
      Zorka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      23.10.2012 23:05:51

    • Veronika
      Veronika

      Ahoj někdy mi palačinky vyjdou ale někdy zase ne .. Nevím čím tom je, když liji těsto na pánvičku tak se mi po chvilce začnou všelijak kroutit a bublat jako například to dělá langoš. Jenže já bych chtěla pořádné palačinky. Může mi někdo poradit ?

      26.06.2012 18:21:17

      • VV
        VV

        Nejspíš to budem množstvím tuku na kterém smažíte. Taky se mi to stávalo. Chce to opravdu tu pánev pouze potřít a nedávat ho moc.

        21.10.2012 22:51:42


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.