reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 261×

    4,4 3261
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • punkier
    punkier

    Jsou fakt luxusní!! :)) jen by mně zajímalo ... jak udělat aby nebyli po okrajích tvrdé ??

    18.10.2012 15:31:31

  • kveti
    kveti

    VČERA JSEM JE DĚLALA MUSELA JSEM JEŠTĚ PŘIDĚLAT TĚSTO JAK SE PO NICH JEN ZAPRÁŠILO VŠEM MOC CHUTNALO TAK NECHÁPU JAK SE DOMINICE NEDAŘILO

    18.10.2012 15:03:26

  • marketa
    marketa

    nikdy sem nejedla tak dobre palacinky. :)

    17.10.2012 10:27:41

  • kveti
    kveti

    Nechápu palačinky dělá můj vnuk a vždycky se povedou já být Dominikou tak raději mlčím to je ostuda neumět udělat palačinky a vymlouvat se na olej to je k smíchu doufám že už se asi stydí že se vůbec ozvala

    16.10.2012 20:27:17

  • Renata
    Renata

    Výborný palačinky.Pochutnala si na nich celá moje rodinka a moc si to chválili

    15.10.2012 19:44:04

  • Vlastik
    Vlastik

    Proč pění těsto na palačinky

    Předem bych rád napsal aby mi prosím zaslal někdo odpověd na mail !! nebot už tu nepříjdu .Takže ,dávám hl.mouku mlíko ,vejce ,sul ,cukr ,proč to pění ? ale tak že to leze z hrnce ,Už 5 let se snažím udělat palačinky ,ale v životě se mi nepodařilo .

    14.10.2012 16:25:12

  • Honzina
    Honzina

    mnamka

    14.10.2012 09:36:31

  • Eva
    Eva

    A kde máte CUKR napsaný v tom receptu??? o.O :O

    03.06.2012 15:02:37

    • tom44
      tom44

      Re: Eva - cukr

      Cukr? A to jako k čemu? Pokud chcete být špekatá a mít všelijaké zdravotní problémy (jestli už nemáte), tak si dejte tunu cukru do těsta a ještě si to tunou cukru na závěr posypte.. Bohatě stačí cukr v marmeládě kde je ho taky požehnaně (cca 50%)..

      Ke všemu ten bílý cukr je pěkné svinstvo.. stejně jak všude proklamovaný třtinový, jež je úplně stejný, jen je tam přidáno/zachováno 1% melasy a tak je hnědý. O chemických sladidlech ani nemluvě. Ono jakýkoliv cukr, i když je i přírodního původu, který je z látky extrahován v čistém stavu není zdravý.. V přírodě není nic jen prostě čistého, ale je v kombinaci s ostatními látkami, díky kterým je dobře stravitelný.. když tyto látky odstraníte, tak hádejte?

      Ke všemu to množství co dnešní člověk zkonzumuje za den, ve všech možných výrobcích, je několikanásobně překročena potřebná denní dávka.. (Tu nám např pokryjí dvě velká jablka).. šetřete s cukrem a zvykejte si nejlépe bez něj.. a pokud chcete sladkou chuť, pouze sladkou chuť, tak si kupte Stévii - rostlina co neobsahuje žádné kalorie, má pouze sladkou chuť.. (a je také dobrá na chrup)

      Hezký den..

      18.06.2012 16:53:45

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.