reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 261×

    4,4 3261
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Ráďa12
    Ráďa12

    Dnes je jdu dělat znova a zapoměla jsem říct, že dávám polohrubou mouku, příde mi, že se nedělají takové "hrudky."

    16.01.2013 14:48:05

  • Musilka
    Musilka

    výborné, jen jsem trochu více zahustila moukou :) mňam

    15.01.2013 22:34:13

  • Petula
    Petula

    Recept je úplně super, přidala jsem akorát trošku cukru. Nikdy se mi tak nepovedly jako dnes!!

    15.01.2013 14:15:39

  • Nikolkaaa*
    Nikolkaaa*

    Mohu se zeptat? Kolik je počet porcí ?

    14.01.2013 20:26:10

  • Misa
    Misa

    mňamka!!! diky za tento recept...dala jsem na palacinky nutellu a k tomu slehacka a zmrzlina...testo se vazne netrha...palec bahoru.:-)

    13.01.2013 20:16:52

  • Bewave
    Bewave

    Jediný fígl na tenké palačinky je dobrá pánev, hodně rozpálená. Dnes je široký výběr pánví s nepřilnavým povrchem. Oleje jen kapička, opravdu jedna kapka na rozehřátou pánev, těsto musí být řídké a odpočinuté. Tento recept je dobrý, hladká mouka, žádný cukr, plnotučné mléko a do těsta přidat malou lžičku oleje. Doporučuji řepkový, rozhodně ne olivový, ten je mnohem lepší pro studenou kuchyň - saláty. Na pánev nalijeme těsto a ihned krouživým pohybem rozlijeme po povrchu pánve, jakmile změní barvu z bílé na žlutou, obrátíme a již jen chvilku necháme dojít. Správné palačinky mají být tenoučké, žádné lívance :-). Potřeme zavařeninou - džem nebo marmeláda, zamotáme a posypeme moučkovým cukrem. Já k nim ještě dávám jablíčka opečená na másle a jemně zasypaná přírodním cukrem, až zkaramelizuje. Věřte, že jsem kdysi vyhodila nejednu palačinku, která se trhala, než jsem se je naučila dělat tak jak píšu. Chce to cvik a tréning :-D

    04.01.2013 17:34:10

  • Edita
    Edita

    Dělala sem si palačinky poprvé sama podle tohoto receptu a docela dobrý hele :P snadný. :)
    A ta Husa která neví jaký má použít olej tak jí trefilo něco do hlavy ne??:D mařena.

    03.01.2013 14:13:10

  • feherkocos
    feherkocos

    s ingrediencemi "ze dvora"

    Žiju na vesnici, takže u nás palačinky s vejci od našich slepic a mléko od našich kozenek. To se nedá srovnat s kupovaným, není to obarvená voda, je lahodné a absolutně bez kozího zápachu. A když na palačinky dám marmeládu z našich třešní, nemá to chybu, jsou perfektní! Přála bych všem víc potravin z domácích zdrojů, je to opravdu rozdíl...

    20.12.2012 14:23:47

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.