reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Chajda
    Chajda

    Máznu máslem a super:)

    29.01.2013 12:49:04

  • Lukáš
    Lukáš

    Nechápu, co tady řešíte. Však je to klasický recept na palačinky

    28.01.2013 23:51:21

    • Thorax
      Thorax

      Je to sice normální recept na palačinky, ale každá dnešní moderní ženská vařící zásadně jen podle receptů a kuchařek je smaží na něčem jiném a palačinky pak chytnou pachuť toho na čem se smaží - nejčastěji olivové oleje různých kvalit, fritovací oleje a další - páchne to pak rybinou a nebo opravdu jako MOGUL. Aby palačinky byly chuťově praé palačinky, je nutno je smažit na pánvi pokud možno s nepřilnavým povrchem a jen mírně mašlovačkou potřené stolním olejem, sádlem a nebo ztuženým pokrmovým tukem jako je IVA nebo ISA. Babička dávala jako náplň měkký tvaroh rozetřený s vaječnými žloutky, cukrem a trochou jogurtu a zavinuté je na povrchu buď jen ocukrovala cukrem s přídavkem skořice či vanilky a nebo polila šlehačkou či jogurtem.......... to jsme si dávali.... PS: Podle tabulek má vepřové škvařené sádlo méně cholesterolu než máslo a jiné ztužené pokrmové tuky a nepřepaluje se při vyšších teplotách !!!!!!!

      29.01.2013 06:40:42

  • marka
    marka

    Dominiko,co blbneš?Je to zcela normální recept,běžně používaný.Smažit můžeš na čem chceš.

    27.01.2013 22:20:26

    • anka
      anka

      Re: palačinky

      Běžný recept,jinak se snad ani nedělají. Co se týče smažení,můžu potvrdit,že na sádle jsou nejlepší.Sádlo má vyšší teplotu přepalování a opravdu nejsou cítit po sádle.Pánev jen lehce potřu.

      27.01.2013 22:54:23

  • Mamina
    Mamina

    Teda já neznám nikoho, kdo dělá palačinky podle receptu :-D

    27.01.2013 07:59:45

  • Lucie
    Lucie

    super!!!!

    26.01.2013 17:13:18

  • Míša22
    Míša22

    AHOJ, UŽ JSEM TENTO RECEPT VAŘILA A VŠEM TO CHUTNALO TAKŽE BYL VÝBORNÝ!!!

    26.01.2013 11:36:52

  • Tom
    Tom

    No a včil jsem dostal chuť na palačinky...

    Nedá se nic dělat, ráno si je splácám. Brou noc, kulináři.

    25.01.2013 00:36:25

  • jana
    jana

    Dominika asi neumi varit. vsem se povedly jenom ona je zkurvila

    20.01.2013 11:46:03

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.