reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 342×

    4,4 3342
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • konvojta
      konvojta

      Ahoj,bylo to moc dobré smažil sem to na normálním oleji,ale mohly by jste tam přitad i cukr

      01.02.2013 20:00:03

    • Martin
      Martin

      Posledne jsem zkousel smazit na domacim sadle a super.
      Staci ho uplne malinko

      31.01.2013 20:38:35

    • pavla
      pavla

      recept je prfektni, palacanky se povedly. .... Pridam radu : do testa pridejte 4 lzice oleje rostlineho ja pouzivam arasidovy olej nebo z kukurice, a nemusite to smazit ! pouzijte panev na palacinky ( tefal ) tuto radu sem dostala od jednoho sef kuchare palacinky se na panev nelepi a perfektne se otoci :-)

      31.01.2013 11:55:14

    • Chajda
      Chajda

      Máznu máslem a super:)

      29.01.2013 12:49:04

    • Lukáš
      Lukáš

      Nechápu, co tady řešíte. Však je to klasický recept na palačinky

      28.01.2013 23:51:21

      • Thorax
        Thorax

        Je to sice normální recept na palačinky, ale každá dnešní moderní ženská vařící zásadně jen podle receptů a kuchařek je smaží na něčem jiném a palačinky pak chytnou pachuť toho na čem se smaží - nejčastěji olivové oleje různých kvalit, fritovací oleje a další - páchne to pak rybinou a nebo opravdu jako MOGUL. Aby palačinky byly chuťově praé palačinky, je nutno je smažit na pánvi pokud možno s nepřilnavým povrchem a jen mírně mašlovačkou potřené stolním olejem, sádlem a nebo ztuženým pokrmovým tukem jako je IVA nebo ISA. Babička dávala jako náplň měkký tvaroh rozetřený s vaječnými žloutky, cukrem a trochou jogurtu a zavinuté je na povrchu buď jen ocukrovala cukrem s přídavkem skořice či vanilky a nebo polila šlehačkou či jogurtem.......... to jsme si dávali.... PS: Podle tabulek má vepřové škvařené sádlo méně cholesterolu než máslo a jiné ztužené pokrmové tuky a nepřepaluje se při vyšších teplotách !!!!!!!

        29.01.2013 06:40:42

    • marka
      marka

      Dominiko,co blbneš?Je to zcela normální recept,běžně používaný.Smažit můžeš na čem chceš.

      27.01.2013 22:20:26

      • anka
        anka

        Re: palačinky

        Běžný recept,jinak se snad ani nedělají. Co se týče smažení,můžu potvrdit,že na sádle jsou nejlepší.Sádlo má vyšší teplotu přepalování a opravdu nejsou cítit po sádle.Pánev jen lehce potřu.

        27.01.2013 22:54:23

    • Mamina
      Mamina

      Teda já neznám nikoho, kdo dělá palačinky podle receptu :-D

      27.01.2013 07:59:45

    • Lucie
      Lucie

      super!!!!

      26.01.2013 17:13:18

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.