reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 261×

    4,4 3261
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • konvojta
    konvojta

    Ahoj,bylo to moc dobré smažil sem to na normálním oleji,ale mohly by jste tam přitad i cukr

    01.02.2013 20:00:03

  • Martin
    Martin

    Posledne jsem zkousel smazit na domacim sadle a super.
    Staci ho uplne malinko

    31.01.2013 20:38:35

  • pavla
    pavla

    recept je prfektni, palacanky se povedly. .... Pridam radu : do testa pridejte 4 lzice oleje rostlineho ja pouzivam arasidovy olej nebo z kukurice, a nemusite to smazit ! pouzijte panev na palacinky ( tefal ) tuto radu sem dostala od jednoho sef kuchare palacinky se na panev nelepi a perfektne se otoci :-)

    31.01.2013 11:55:14

  • Lada15
    Lada15

    Olej nebo tuk

    Když olej, tak asi běžný stolní. U nás se ale palačinky vždycky dělaly na tuku, třeba Omega nebo něco podobného. Viděl jsem takhle dělat palačinky u babičky a maminky. Manželka je dělá také na 100 % tuku. Nevím přesně proč, ale asi na tom něco bude. Naše dcera je nechce mít mastné, tak pro ni používáme slunečnicový olej ve spreji, jen se vystříká pánev a udělají tak asi 3 palačinky. Pak se musí znovu vystříkat. Sice to při nástřiku smrdí (musí se u okna nebo na balkóně), ale výsledkem jsou dobré, křehké, a ne příliš mastné palačinky. To se mi to radí, když jsem nikdy sám palačinky nedělal, ale zato je umím moc dobře jíst. :o)

    27.01.2013 11:41:13

    • Soptík
      Soptík

      Podle posledních názorů odborníků se pokorně vracíme ke klasice. Máslo, sádlo. Pokud je člověk zdravý, nemá, vážné zdravotní problémy se zažíváním, pak i ty živočišné tuky snese. Proto já používám na smažení palačinek sádlo doma vyškvařené a palačinky mám jedna báseň.Stačí jen potřít pánev mašlovačkou smočenou lehce v sádle. Pak nebudete muset při smažení palačinek větrat. Nic nesmrdí. :D

      27.01.2013 13:24:13

    • Iva
      Iva

      Re: Olej nebo tuk

      No, nevím, já naliju trochu oleje do celého těsta a na pánvičku už není potřeba

      27.01.2013 20:59:54

    • postříkej to tovížejo
      postříkej to tovížejo

      Re: Olej nebo tuk

      Myslim si, že vhodnější by bylo pánev vystříkat olejem WD-40, narozdíl od slunečnicového oleje dokonale vytěsňuje vodu a zabraňuje tak korozi pánve. Palačinky poté chutnají snad každému muži, který má rád auta.

      31.01.2013 11:42:12

    • Medvěd z Beskyd
      Medvěd z Beskyd

      Re: Olej nebo tuk

      Já si napíchnu na vidličku špalík špeku a horkou pánev tím špalíkem vždycky jenom důkladně potřu. :-)

      01.02.2013 22:31:37

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.