reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 346×

    4,4 3346
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • weendy
      weendy

      palačinky na sucho

      a co titan.pánev a bez oleje? n a sucho? a naplnit špenátem, posypat strouhaným sýrem?

      02.02.2013 08:19:28

    • Lada15
      Lada15

      Olej nebo tuk

      Když olej, tak asi běžný stolní. U nás se ale palačinky vždycky dělaly na tuku, třeba Omega nebo něco podobného. Viděl jsem takhle dělat palačinky u babičky a maminky. Manželka je dělá také na 100 % tuku. Nevím přesně proč, ale asi na tom něco bude. Naše dcera je nechce mít mastné, tak pro ni používáme slunečnicový olej ve spreji, jen se vystříká pánev a udělají tak asi 3 palačinky. Pak se musí znovu vystříkat. Sice to při nástřiku smrdí (musí se u okna nebo na balkóně), ale výsledkem jsou dobré, křehké, a ne příliš mastné palačinky. To se mi to radí, když jsem nikdy sám palačinky nedělal, ale zato je umím moc dobře jíst. :o)

      27.01.2013 11:41:13

      • Soptík
        Soptík

        Podle posledních názorů odborníků se pokorně vracíme ke klasice. Máslo, sádlo. Pokud je člověk zdravý, nemá, vážné zdravotní problémy se zažíváním, pak i ty živočišné tuky snese. Proto já používám na smažení palačinek sádlo doma vyškvařené a palačinky mám jedna báseň.Stačí jen potřít pánev mašlovačkou smočenou lehce v sádle. Pak nebudete muset při smažení palačinek větrat. Nic nesmrdí. :D

        27.01.2013 13:24:13

      • Iva
        Iva

        Re: Olej nebo tuk

        No, nevím, já naliju trochu oleje do celého těsta a na pánvičku už není potřeba

        27.01.2013 20:59:54

      • postříkej to tovížejo
        postříkej to tovížejo

        Re: Olej nebo tuk

        Myslim si, že vhodnější by bylo pánev vystříkat olejem WD-40, narozdíl od slunečnicového oleje dokonale vytěsňuje vodu a zabraňuje tak korozi pánve. Palačinky poté chutnají snad každému muži, který má rád auta.

        31.01.2013 11:42:12

      • Medvěd z Beskyd
        Medvěd z Beskyd

        Re: Olej nebo tuk

        Já si napíchnu na vidličku špalík špeku a horkou pánev tím špalíkem vždycky jenom důkladně potřu. :-)

        01.02.2013 22:31:37

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.