reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 346×

    4,4 3346
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • Martas
      Martas

      Náhodou recept super, hezky se palačinky smažily,nepřipalovaly se a chuťově byly moc fajn,jen jsem teda do nich přidala cukr moučku, a to pak podle potřeby, jestli děláme palačinky s něčím sladkým, či se špenátem:) takže recept doporučuji:)

      26.05.2013 22:29:31

    • martina
      martina

      Ja delam palačinky z vody a je to stejnej efekt jak z mléka doporučuju vyskoušet aspoň ušetříte mléko :o)

      26.05.2013 14:04:15

    • Filip
      Filip

      Víborné doporučuji k udelani

      05.05.2013 14:20:48

    • electronixxx
      electronixxx

      poměr versus nepoměr

      Zdar a sílu, sám mám rád palačinky rovné, placaté a hlavně tenké, proto musím podotknout, že tenhle poměr mouky a mléka v receptuře vede k poměrně hustému těstu, proto jsem mléka dal nakonec ke svému velkému údivu celý litr. Vejce jsem nechal dvě. Také mě to přivádí ke vzpomínce na dokonalé palačinky od bývalé přítelkyně, která nejdřív udělala opravdu velmi husté těsto (tuhé jako kámen upravené např do formy válečků) , nacpala ho do ledničky a vždycky si odebrala kolik chtěla, naředila to mlékem, rozmixovala a nakrmila mě hromadou superteňoučkých bombózních palačinek (po boršči je to skvělý pamlsek). Rozhodopádně přeju bon apetit a hodně zdaru s experimentováním s náplněmi ;)

      03.05.2013 19:14:03

    • dragonfly
      dragonfly

      Podle tohoto receptu už jsem dělala palačinky mockrát a jsou vždycky skvělé! Děkuji!

      24.04.2013 11:32:30

    • Krista
      Krista

      DOminiko je celkem jasné že sladké věci nebudeš smažit na olejovém oleji -_-a asi neumíš vařit-_-je mi 14 a vím o vaření víc než ty:D

      09.04.2013 12:27:14

    • Tomáš
      Tomáš

      Klaun to rozsekal hrubým způsobem=oDDD

      27.03.2013 17:39:04

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.