reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 341×

    4,4 3341
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      delejte si je každý podle sebe a neprudte tu :)

      09.01.2014 11:23:01

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Palačinky

      Ono jde především jaksi o to, že při smažením se ničí všechno, co dělá oliváč tím "výjmenčným". To už je pak jaksi jedno jestli použijete Lukanu nebo oliváč.

      05.01.2014 19:21:08

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Palačinky

      Skvělé jsou na másle. Stačí troška na potření pánve. Pokud bych měl použít olivový olej, pak jedině lisovaný za horka a filtrovaný. "Salátový" (olivový olej extra panenský), lisovaný za studena se k tomuto účelu nehodí.

      05.01.2014 17:45:44

    • mirek
      mirek

      JAK UPECT PALACINKY JAK ZE ZURNALU

      super nazev a hlavne recept-kreteni zkuste neco jednodusiho to je videt ceskej narod stupidu!!!!

      05.01.2014 14:44:36

    • jmhad
      jmhad

      palačinky nesmažím klasicky

      tady je diskuze o oleji,který dle receptu má být rozpálen. Jako kuchař jsem se nadělal stovky palačinek a vždy jen na pánvi z lehounka potřené olejem.Těsto pak mohu nechat pohybem pánve stejnoměrně roztéci do slabé vrstvy.Palačinky jsou pak pěkně tenoučké a propečené. Kolega je také dělá v oleji,kdy ale musí použít více těsta. Záleží pochopitelně na druhu pánve.V kuchyni mám na to dvě - jednu vypálenou ocelovou,aby na ní nebylo v pórech něco staršího a druhou teflonovou.Je to stejné,jako když babička pekla na litinovém tálu na kamnech bramborové placky. Také jej jen potřela olejem a placky pak husím sádlem.Ale záleží na chuti. Já také,abych dodržel normu,musím dělat místo dvou palačinek tři.

      05.01.2014 08:30:23

    • igi
      igi

      Ja bych si palačinky pekl třeba každý den ale neumím je obracet bez potrhání igi

      05.01.2014 06:27:38

    • Venom
      Venom

      Komentář k receptu Palačinky

      Úplně obyčejné palačinky, na těch se snad nedá nic zkazit.

      04.01.2014 21:18:51

    • Vladimír Tichý
      Vladimír Tichý

      Slazení palačinek

      Pro ty, kteří chtějí omezit cukr vřele doporučuji vyzkoušet sladidlo na bázi steviolglykosidů /STEVIA/ s příchutěmi - vanilka, skořice, karamel, čokoláda, pomeranč jahoda a mnoho dalších.
      Jestli to vyzkoušíte, budu vám povděčný za názor.
      www.steviavd.com

      04.01.2014 19:09:40

    • lomačka
      lomačka

      Komentář k receptu Palačinky

      Jůůů dělám ty samí a fajn :-)

      04.01.2014 17:52:14

    • kika
      kika

      Ujdou akorát těsto bylo moc husté.

      03.01.2014 09:29:21

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.