reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 373×

    4,4 3373
  • 20 min

  • 648×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 992
    • Pavel
      Pavel

      Palačinky ze žurnálu nemám rád, já radši z mouky.

      12.01.2014 19:39:50

    • lili
      lili

      vylepšení receptu

      doporučuji připravit těsto dříve a nechat odležet, např.ráno a péct v poledne, já nechávám těsto odležet přes celou noc.Recept je z Francie, kde dělají úžasné křehké palačinky crepes.

      12.01.2014 11:25:25

    • Jan Stary
      Jan Stary

      Komentář k receptu Palačinky

      Porad se setkavam s dementnim nazorem, ze A) olivovy olek je nevhodny na smazeni, a B) ze Extra Virgin (panensky) je ten nejlepsi. Oboji je blbost. Existuji totiz ruznbe druhy olivovych oleju a kazdy je vhodny na neco jineho. Tzv. extra virgin neni na smazeni vhodny, ale naopak se hodi do salatu a studene kuchyne (a extra v nem neznamena, ze je LEPSI!), protoze se rychleji a pri nizsi teplote prepaluje. Pak ale existuje tzv. Light (vyva vzdy svetlejsi a nema typickou chut a vuni panenskeho oleje), a ten snese teploty uplne stejne jako repkovy a hodi se proto i na smazeni a v teple kuchyni. Mam proto doma olivove oleje vzdy dva, tedy oba.Panensky i lehky (filtrovany). Takze ani o te chuti, co tu kdekdo pise, jak bude palacinka odporna s olivovou prichoti, to vubec neni. Na lehkem olivovem opleji BEZ jakekoli vyrazne chuti oliv udelate placinku uplne stejne dobrou jako na repkovem. jen je zdravejsi....

      12.01.2014 11:06:12

      • Jan Stary
        Jan Stary

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        A omlouvam se za preklepy, hruza. Nejsem u klavesnice nejzrucnejsi a neprecetl jsem si to po sobe....prominte. :-)

        12.01.2014 11:07:53

    • Radar
      Radar

      Komentář k receptu Palačinky

      Dodám je že palačinky se dají udělat i z vody (a kupodivu chutnají téměř stejně a jen labužník pozná rozdíl) navíc pokud chcete mít palačinky z mléka nadýchanější a lehčí přidejte půl až celí kypřící prášek ale nezapomente těsto nechat alespon hodinu odstát, pokud jste na sladké přidejte do tohoto množsví uvedené v receptu jeden vanilkovy cukr (vůně,chut).
      Smažení na oleji,másle ? inu ono je to uplně jedno já to smažim na slunečnicovem oleji a chutná mi.Jde převážně o individuální záležitost kdy si každý vybere co má rád.
      je to jednoduché a levné jídlo a za 100 kč dokážete palačinkovat klidně celej týden i víc.

      12.01.2014 02:15:00

    • E
      E

      Komentář k receptu Palačinky

      Teda já palačinky dělám zásadně na másle, na jakémkoliv oleji to není ono. Poměr surovin mám téměř stejný a pokařdé se povedou a chutnají.

      11.01.2014 23:41:52

    • blaf
      blaf

      Komentář k receptu Palačinky

      Ten recept, to je nějaká recese?

      11.01.2014 23:16:40

    • ED
      ED

      Komentář k receptu Palačinky

      už dávno je známo, že tělu neškodí cholesterol ( ten si při nedostatku samo ihned umí a musí vyrobit) ale bílá mouka.

      11.01.2014 20:55:49

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.