reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 346×

    4,4 3346
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • Zuzka
      Zuzka

      a crpnout rum a jsou dokonalé

      My do palačinek na toto množství přidáme 2 lžičky cukru (nebo sáček vanilkového) a přilijeme trošku rumu. Marmeládu máme rádi lineckou, nebo dříve rybízovou (ne tu s kousky, co dělají teď). Jen jsme dávala jedno vajíčko, zkusím šupnout dvě :)

      25.01.2014 10:47:57

    • Demo
      Demo

      Olivový olej

      koukám, že je tu celkem hodně vidláků!!! Pouze gurmáni vaří s olivovým olejem! A prosím paní lida285 ať si o tomto něco přečetla.

      24.01.2014 17:44:29

    • Pavel
      Pavel

      Palačinky ze žurnálu nemám rád, já radši z mouky.

      12.01.2014 19:39:50

    • lili
      lili

      vylepšení receptu

      doporučuji připravit těsto dříve a nechat odležet, např.ráno a péct v poledne, já nechávám těsto odležet přes celou noc.Recept je z Francie, kde dělají úžasné křehké palačinky crepes.

      12.01.2014 11:25:25

    • Jan Stary
      Jan Stary

      Komentář k receptu Palačinky

      Porad se setkavam s dementnim nazorem, ze A) olivovy olek je nevhodny na smazeni, a B) ze Extra Virgin (panensky) je ten nejlepsi. Oboji je blbost. Existuji totiz ruznbe druhy olivovych oleju a kazdy je vhodny na neco jineho. Tzv. extra virgin neni na smazeni vhodny, ale naopak se hodi do salatu a studene kuchyne (a extra v nem neznamena, ze je LEPSI!), protoze se rychleji a pri nizsi teplote prepaluje. Pak ale existuje tzv. Light (vyva vzdy svetlejsi a nema typickou chut a vuni panenskeho oleje), a ten snese teploty uplne stejne jako repkovy a hodi se proto i na smazeni a v teple kuchyni. Mam proto doma olivove oleje vzdy dva, tedy oba.Panensky i lehky (filtrovany). Takze ani o te chuti, co tu kdekdo pise, jak bude palacinka odporna s olivovou prichoti, to vubec neni. Na lehkem olivovem opleji BEZ jakekoli vyrazne chuti oliv udelate placinku uplne stejne dobrou jako na repkovem. jen je zdravejsi....

      12.01.2014 11:06:12

      • Jan Stary
        Jan Stary

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        A omlouvam se za preklepy, hruza. Nejsem u klavesnice nejzrucnejsi a neprecetl jsem si to po sobe....prominte. :-)

        12.01.2014 11:07:53

    • Radar
      Radar

      Komentář k receptu Palačinky

      Dodám je že palačinky se dají udělat i z vody (a kupodivu chutnají téměř stejně a jen labužník pozná rozdíl) navíc pokud chcete mít palačinky z mléka nadýchanější a lehčí přidejte půl až celí kypřící prášek ale nezapomente těsto nechat alespon hodinu odstát, pokud jste na sladké přidejte do tohoto množsví uvedené v receptu jeden vanilkovy cukr (vůně,chut).
      Smažení na oleji,másle ? inu ono je to uplně jedno já to smažim na slunečnicovem oleji a chutná mi.Jde převážně o individuální záležitost kdy si každý vybere co má rád.
      je to jednoduché a levné jídlo a za 100 kč dokážete palačinkovat klidně celej týden i víc.

      12.01.2014 02:15:00

    • jožka
      jožka

      Palačinky podle receptu J. Šejbalové

      Před mnoha lety vyšla kuchařka J, Šejbalové známé herečky" Vaříme na chatě". doporučuje rozpálit pánev na sucho a udělat si z kousku fáče uzlíček, do kterého zabalí kousek másla. pozor, aby nebyl fáč cítit dezinfekcí. Uzlíkem vždy potřela rozpálenou pánev, vlila sběračku řídkého, těsta. To doporučuje dělat tak, že rozšlehá celá vejce v mléce a pak za stálého šlehání přisypává hladkou mouku, dokud nedostane hustotu poctivé šlehačky. Nechá odpočinout. , Jakmile palačinka oschne, otočí.Pak znovu uzlíčkem přetře pánev. Palačinky jsou tenoučké, nejsou mastné.

      03.01.2014 17:33:44

      • lida285
        lida285

        Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

        Máte pravdu, palačinky z kuchařky od pí.Šejbalové dělám stále. Hrubá mouka a nechat odstát a potom místo másla v gáze používám, peroutku namočenou v oleji. Výsledek skvělý na slano i na sladko, jen je třeba dodržet hustotu těsta jako u "poctivé smetany".

        12.01.2014 20:06:19

      • Jandová
        Jandová

        Re: Palačinky podle receptu J. Šejbalové

        Mě se osvědčil postup opačný, do mléka hl. mouku a do rozšlehaného teprve vejce. Tak se netvoří hrudky a těsto je hadké. Když je husté, přidám mléko a je.

        14.01.2014 21:47:09

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.