reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Palačinky

    také nemusím olivový olej,používám řepkový nebo sádlo,zkuste do palačinek nastrouhat na hrubo jablko a přihodit rozinky,

    25.01.2014 13:56:49

  • Zuzka
    Zuzka

    a crpnout rum a jsou dokonalé

    My do palačinek na toto množství přidáme 2 lžičky cukru (nebo sáček vanilkového) a přilijeme trošku rumu. Marmeládu máme rádi lineckou, nebo dříve rybízovou (ne tu s kousky, co dělají teď). Jen jsme dávala jedno vajíčko, zkusím šupnout dvě :)

    25.01.2014 10:47:57

  • Demo
    Demo

    Olivový olej

    koukám, že je tu celkem hodně vidláků!!! Pouze gurmáni vaří s olivovým olejem! A prosím paní lida285 ať si o tomto něco přečetla.

    24.01.2014 17:44:29

  • jožka
    jožka

    Palačinky podle receptu J. Šejbalové

    Před mnoha lety vyšla kuchařka J, Šejbalové známé herečky" Vaříme na chatě". doporučuje rozpálit pánev na sucho a udělat si z kousku fáče uzlíček, do kterého zabalí kousek másla. pozor, aby nebyl fáč cítit dezinfekcí. Uzlíkem vždy potřela rozpálenou pánev, vlila sběračku řídkého, těsta. To doporučuje dělat tak, že rozšlehá celá vejce v mléce a pak za stálého šlehání přisypává hladkou mouku, dokud nedostane hustotu poctivé šlehačky. Nechá odpočinout. , Jakmile palačinka oschne, otočí.Pak znovu uzlíčkem přetře pánev. Palačinky jsou tenoučké, nejsou mastné.

    03.01.2014 17:33:44

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.