reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 562×

    4,4 3562
  • 20 min

  • 654×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.






Další skvělý recept v našem videu


















Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 1013
    • Kocour Mikeš
      Kocour Mikeš

      Znovu a lépe

      Nejlepší palačinky svého života jsem se naučil od paní Nady v Podstraně u Splitu, dokonalé kuchařky. V její přípravě jsou tři odlišnosti od uvedeného receptu, který dělají rozdíl mezi obyčejnou palačinkou a úžasnou palačinkou:
      1) Mouku naloží do mléka nejméně 2 hodiny před smažením a vajíčko vešlehá až těsně, než začne smažit
      2) Do těsta přidává špetku skořice a na kilo mouky dvě vrchovaté lžíce cukru. Je to daleko chutnější, když děláte palačinky na sladko.
      3) Vedle dvou železných pánví (žádný teflon) má na třetím hořáku horký olej v rendlíčku a před nalitím těsta jím pánev vždycky pomašluje.
      Výsledkem naležení lepku v mléce jsou palačinky pružné jako z gumy, tenoučké, luxusní. Maže buď nutellou, nebo višňovým rozvarem se zakysanou smetanou, ale hodí se i každá marmoška nebo ovocná klevela či žahour.

      22.02.2014 12:40:35

      • alibaba47
        alibaba47

        Re: Znovu a lépe

        Vypadá to velice dobře, ovšem to je recept pro celý regiment, trošku mi tam nesedí ta skořice - nevím,možná,že je to OK!

        22.02.2014 13:21:10

      • Soňa
        Soňa

        Re: Znovu a lépe

        Na kilo mouky dáte kolik mléka a kolik vajec? Zajímalo by mne, na kolik porcí je tento váš recept... Maminka vždy na smažení používala rozteklé máslo, které na pánvičku potírala mašlovačkou. Než začala smažit, také nechávala těsto odstát. Ale tak dlouho asi ne.

        22.02.2014 13:51:44


    • kolemjdoucí
      kolemjdoucí

      Komentář k receptu Palačinky

      Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

      Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

      Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

      22.02.2014 09:04:38

      • Manka
        Manka

        Re: Komentář k receptu Palačinky

        Zkoušela jste udělat silnější z bílkového sněhu? Jsou nadýchané, fakticky piškotové a vůbec nevadí že jsou "silné".

        22.02.2014 11:09:41

    • kolemjdoucí
      kolemjdoucí

      Komentář k receptu Palačinky

      Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

      Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

      Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

      22.02.2014 09:02:45

    • bajer
      bajer

      Komentář k receptu Palačinky

      Hnusne

      14.02.2014 17:38:34

    • Nikča
      Nikča

      Výborný recept

      Moc děkuji za tento recept, palačinky se moc provedly! :)

      07.02.2014 10:13:22

    • marketa
      marketa

      sou dobre moc :)

      04.02.2014 18:02:29


    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.