reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 262×

    4,4 3262
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Eva
    Eva

    tady se vaří a peče, tak neřešte chemické rozbory blbostí. Hoďte to na sádlo, když si nevíte rady. Já smažím na řepkovém oleji, a chemické rozbory kašlu, na něčem to usmažit musím.

    22.03.2014 02:27:53

  • tatanka
    tatanka

    Do těsta , které je- lepší dělat z polohrubé mouky je dobré ještě přidat olej, cukr, vanilkový cukr a strouhanou citronovou kůru. Poté jsou to opravdu dobré palačinky.

    15.03.2014 12:42:49

  • jituna
    jituna

    Komentář k receptu Palačinky

    ncjkdbvnxcmb

    07.03.2014 18:31:04

  • kebab
    kebab

    vyšlo mi to

    na 4 :)

    04.03.2014 22:00:17

  • 6T57883
    6T57883

    Jsou moc dobré,těsto, ale musím dělat bohužel z dvojité dávky, mám doma jedlíky.

    04.03.2014 07:56:35

  • Hančís
    Hančís

    Komentář k receptu Palačinky

    Klaun mě dostal :D :D ... ani bych se nedivila kdyby dotyčná opravdu smažila na něčem podobném :D :D ...je pravda že z tohoto receptu sem palačinky nikdy nedělala,vždy sem do něj přidala kypřící prášek a dělala z něho "lívance" a nikdo si nikdy nestěžoval,ba naopak :)

    02.03.2014 18:51:08

  • Dominika P.
    Dominika P.

    Komentář k receptu Palačinky

    Opravdu jsem se nyní velice pobavila u komentáře mé jmenovkyně ... Snad nikdy nepochopím lidi ,co se baví psaním hanlivých komentářů. Myslím, že když bys měla lepší recept určitě bys nehledala jiný zde , a už vůbec by ses nepodivovala nad tím jaký olej použít na smažení palačinek ;).
    Recept jsem dnes použila a sice jako tradičně do něj přidala i svoje ingredience, ale můžu říct, že je zcela určitě jedlý :)

    25.02.2014 16:59:59

  • kolemjdoucí
    kolemjdoucí

    Komentář k receptu Palačinky

    Je to normální recept na palačinky, akorát já dávám půl hladké a půl polohrubé mouky, a jenom půl hrnku mléka a zbytek vodu.

    Palačinky jsou jinak hlavně o umu a praxi a ne o receptu, takže jde spíš o to vytvořit si zkušenost a dostat to do ruky - hustota těsta spíš řidší, ale ne úplně řídké, aby se to dobře rozlévalo po pánvi a palačinky byly správně tenké a dobře se propékaly, ale zároveň aby těsto nedělalo velké bubliny při pečení nebo příliš nepěnilo při nalévání na pánev, to značí příliš vody. Trochu ale pění vždy a je to tak správně, zejména pokud je hodně rozpálený olej. Olej dávám jednodruhový řepkový, ten dobře snáší vysoké teploty a nepřepaluje se, což je důležitější než to, jaké obsahuje nebo neobsahuje tuky. Oleje tak akorát, aby se palačinka nepřipékala nasucho na pánev (tomu nepomůže ani teflon, takže olej je potřeba vždy), ale aby nebyly ve výsledku palačinky příliš mastné. Obracím ve vzduchu (zvolit vhodnou pánev), nejjistější způsob jak ji neroztrhat, na obracení obracečkou musí být trochu silnější (hustší těsto).

    Jak říkám, je to hlavně o zkušenosti a cviku, takže nebát se a trénovat. Žádnej učenej z nebe nikdy nespadl, ani mě se to zezačátku nedařilo ;-) Takže vydržet, kdo není úplný terdlo, tak po pár nezdařených pokusech už pozná co je špatně a co je třeba udělat jinak.

    22.02.2014 09:04:38

    • Manka
      Manka

      Re: Komentář k receptu Palačinky

      Zkoušela jste udělat silnější z bílkového sněhu? Jsou nadýchané, fakticky piškotové a vůbec nevadí že jsou "silné".

      22.02.2014 11:09:41

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.