reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 342×

    4,4 3342
  • 20 min

  • 646×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1134 kJ / 270,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Další skvělý recept v našem videu



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky

    Celkový počet komentářů: 985
    • Baboušek
      Baboušek

      Olej řepkový, slunečnicový, ale vtip je v tom, že rozpálenou pánvičku jenom potíráme, olej tam nelijeme a mléka dáme 500 ml. Jinak recept sedí, dělám takto palačinky mnoho let a vždycky se povedou, palačinky jsou tenké a všem moc chutnají :)

      14.05.2014 08:26:08

    • jedlickova (tecka) dagmar
      jedlickova (tecka) dagmar

      S odstupem času a přibývajícím věkem se dokážu vcítit do pocitů Dominiky. V mládí jsem se obdobně vztekala, a nejen u vaření, proto chápu její bezradnost. Těsto nemusí být podle receptu správně husté, záleží na velikosti vajíčka, proto někdy přidej více mléka nebo naopak. Těsto musí být řídké, pokud chceš dělat hodně tenké palačinky. Také je dobré mouku prosít přes cedník. Jak už bylo řečeno, těsto nech odpočinout, klidně na hodinu i do druhého dne v lednici, a teprve potom na teflonovou pánev rozetři kapku oleje, záleží na kvalitě teflonu, čím kvalitnější, tím méně oleje. Lepší je slunečnicový, olivový určitě ne, je příliš aromatický. Máslo se zase připaluje, prostě olej bez chuti. Uvidíš, že palačinky takto hravě zvládneš.

      12.05.2014 09:47:17

    • anonym
      anonym

      udělal jsem všechno dobře a potom se dozvídam že tam nemá bejt skořápka to je fakt dobrý recept když tam ani neřeknou že ji mam sundat DEBILNÍ RECEPT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      06.05.2014 13:07:33

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Palačinky

      Nevím co udělala špatně, ale palačinky se mi přilepily na pánev a nešly sundat :-( Tento recept nedoporučuji.

      05.05.2014 16:35:56

    • cert rohatej
      cert rohatej

      dobry recept

      29.04.2014 18:34:45

    • timka
      timka

      Komentář k receptu Palačinky

      18.04.2014 16:25:20

    • Soňa
      Soňa

      Moje mamka, třeba potírá pánvičku herou: Pokaždé když má jednu hotovou, potře pánvičku herou a dělá se další :-)

      17.04.2014 18:35:04

    • Palačinkář
      Palačinkář

      Komentář k receptu Palačinky

      Tohle je hodně osekanej a obyčejnej recept. Chce to ještě přidat do těsta víc vajec, hustší smetanu, vanilku a cukr (popř. vanilkový cukr, který ale vanilku opravdu obsahuje), máslo a dostanete tak mnohem chutnější Crepes.

      12.04.2014 12:59:56

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.