reklama
hledat uživatel
       

Palačinky

Recept na jednoduché palačinky, které si můžete dát s marmeládou, tvarohem nebo masem.


  • 4,5

    3 261×

    4,4 3261
  • 20 min

  • 644×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).

2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.

3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň.

Poznámka autora receptu: Jednu porci počítám na 2 palačinky. Recepty vystačí přibližně na 8-10 palačinek v závislosti na velikosti pánve a tloušťce palačinek.

Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Palačinky

Celkový počet komentářů: 982
  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Palačinky

    supééér recept

    20.06.2014 14:52:30

  • palačinky
    palačinky

    Komentář k receptu Palačinky

    Tak pani Dominika me fakt pobavila :D

    20.06.2014 07:45:36

  • veronika
    veronika

    Komentář k receptu Palačinky

    Super recept, s jahodovou marmeladkou, bilym jogurtem a posypane cerstvýma jahodama..mnamka na 1*

    10.06.2014 10:36:19

  • lucinka (tecka) nepolisy
    lucinka (tecka) nepolisy

    Skvělý recept se skvělými komentáři :D
    Pobavilo mě, že smažit na olivovém oleji je rakovinotvorné a že tento recept je ´hnusný a nechutný´ :D
    Jsem největší antitalent na vaření a pečení a tohle jsem taky zvládla. A přidávám se k těm, který palačinky nesmaží na oleji! Moje mamka to dělala doteď a já jí to asi odnaučím, protože jsou zaručeně lepší! :)
    Jednoduše a chytře sestavenému receptu dávám 100 bodov:D:)
    Děkuji:)

    20.05.2014 18:40:51

  • Luky
    Luky

    Moc děkuji vždy když jsem to dělal od oka dopadlo to špatně.

    20.05.2014 11:09:23

  • jitka (tecka) kosova
    jitka (tecka) kosova

    Tento recept je přesně to, co dělala moje babička. je super. akorát já na oleji nedělám. mám teflonku a nemám moc ráda, když je nasáklé olejem, takže těsto a dát vařit jen tak... tenke, velke a chutné. prostě super :) Jinak Dominiko, není to chyba oleje? mimochodem na olivovém se nesmaží, je to rakovinotvorné ;)

    19.05.2014 18:44:48

  • Věra
    Věra

    Komentář k receptu Palačinky

    Taky dělám tyto, akorát dávám 500ml mléka. A podle toho jak to našlehám a vidím, tak buď přidám po trochách mouku na požadovanou hustotu, a nebo je prostě nechám tak. Nechávám těsto určitě nejméně půl hodiny oddechnout. Dělám tento recept již roky a dobrý :-), Dominiko zkuste ještě jednou - učený z nebe nespadl, a třeba se teď podaří a budete spokojená :-), pokud ne, tak si prostě najděte jiný lepší recept :-)

    16.05.2014 23:03:10

  • Baboušek
    Baboušek

    Olej řepkový, slunečnicový, ale vtip je v tom, že rozpálenou pánvičku jenom potíráme, olej tam nelijeme a mléka dáme 500 ml. Jinak recept sedí, dělám takto palačinky mnoho let a vždycky se povedou, palačinky jsou tenké a všem moc chutnají :)

    14.05.2014 08:26:08

  • jedlickova (tecka) dagmar
    jedlickova (tecka) dagmar

    S odstupem času a přibývajícím věkem se dokážu vcítit do pocitů Dominiky. V mládí jsem se obdobně vztekala, a nejen u vaření, proto chápu její bezradnost. Těsto nemusí být podle receptu správně husté, záleží na velikosti vajíčka, proto někdy přidej více mléka nebo naopak. Těsto musí být řídké, pokud chceš dělat hodně tenké palačinky. Také je dobré mouku prosít přes cedník. Jak už bylo řečeno, těsto nech odpočinout, klidně na hodinu i do druhého dne v lednici, a teprve potom na teflonovou pánev rozetři kapku oleje, záleží na kvalitě teflonu, čím kvalitnější, tím méně oleje. Lepší je slunečnicový, olivový určitě ne, je příliš aromatický. Máslo se zase připaluje, prostě olej bez chuti. Uvidíš, že palačinky takto hravě zvládneš.

    12.05.2014 09:47:17

  • anonym
    anonym

    udělal jsem všechno dobře a potom se dozvídam že tam nemá bejt skořápka to je fakt dobrý recept když tam ani neřeknou že ji mam sundat DEBILNÍ RECEPT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    06.05.2014 13:07:33

Přidat příspěvek k receptu Palačinky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.