Smícháme hladkou mouku, vejce, mléko, cukr moučka a špetku soli. Těsto dobře promícháme a necháme alespoň na půl hodiny odpočinout.
Nejlépe na teflonové pánvi potřené máslem nebo olejem tvoříme z těsta tenké palačinky. Pánev dobře nakláníme, aby palačinka byla pěkně tenká a stejnoměrná. Po chvíli palačinku obrátíme. Tímto způsobem zpracujeme všechno těsto.
Čokolády rozlámeme a rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni. Čokoládu necháme vychladnout. Polovinu mascarpone promícháme s vychladlou čokoládou a poté přidáme zbytek mascarpone. Palačinky potřeme čokoládovým krémem a palačinku srolujeme.
Palačinky s čokoládovým krémem poprášíme cukrem moučka a podáváme jako sladký dezert.