Palačinka má být tenká a po krajích krásně křupavá. My máme rádi palačinky smažené na kokosovém oleji a naplněné jogurtem. Osvědčený recept na sladký teplý dezert.
těsto | |
---|---|
2 špetky | sůl |
2 ks | vejce |
600 ml | mléko |
2 lžičky | cukr krupice |
500 g | polohrubá mouka |
podle potřeby | |
kokosový olej | |
náplň | |
3 kelímky | ochucený smetanový jogurt |
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, dvě lžičky cukru, dvě špetky soli, vejce, mléko a metlou rozmícháme, až je těsto hladké. V mističce si rozehřejeme trochu kokosového oleje. Rozpálíme pánev a potřeme ji mašlovačkou olejem i trochu po bočních stěnách. Mašlovačkou se olej krásně dostane na celou pánev a palačinky nejsou mastné. Pánev mašlujeme před opékáním každé palačinky. Do vymaštěné pánve nalijeme přiměřeně těsta a ihned rozlijeme po celé pánvi. Těsto můžeme rozlít i trochu do stran, čímž vzniknou krásně křupavé okraje. Palačinku opékáme z obou stran, díky malému množství oleje lze palačinky obracet i ve vzduchu. Palačinky plníme jogurtem a podáváme například k nedělní snídani. U nás si palačinku plní každý sám přímo u stolu.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani, než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
autor Klára Kvasná
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena