reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Palačinky 100x jinak

Znáte to. Hledáte recept a nemůžete jej najít. Zkuste se naučit můj recept a nebude muset hledat. Je jednoduchý a přitom se dá použít 100x jinak.


  • 3,6

    27×

    3,6 27
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těstíčko



Energetická hodnota

1279 kJ / 305,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 752 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 624 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Postup přípravy

Na všechna použití budeme potřebovat stejné suroviny a to 3 vejce, 200 g hladké mouky a 500 ml mléka. Vždy smícháme mouku se špetkou soli a na špičku nože kypřícího prášku do pečiva. Přidáme vejce a mléko. Můžeme smažit.

Pro sladkou verzi - vše důkladně vymícháme a necháme 15 minut v ledničce stát. Poté smažíme velmi tenké francouzské palačinky. Plníme je podle chuti, můžeme i zapékat a podobně.

Pro jablkovou verzi - vyšleháme sníh z bílků. Ostatní suroviny smícháme dohromady. Tedy mouka+sůl+kypřící prášek+žloutky+mléko. Jablíčka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Ta potom máčíme do palačinkové směsi a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Obalujeme ve skořicovém cukru.
Z takto připraveného těsta můžeme také smažit malé nadýchané palačinky.

Pro slanou verzi - slaná verze je stejná jako ta sladká, protože se do těsta nepřidává cukr. Plníme tedy opět podle své chuti.

Náplněmi se nechte inspirovat od mých kolegyň na těchto stránkách.

Po každém smažení nechte palačinku okapat na papírové kuchyňské utěrce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Palačinky 100x jinak

    Celkový počet komentářů: 2

    • cotoje
      cotoje

      Komentář k receptu Palačinky 100x jinak

      já si tedy na palačinky netvořím těsto, ale proti gustu žádný dišputát.

      21.11.2014 21:14:13

    • Teta Běta
      Teta Běta

      Komentář k receptu Palačinky 100x jinak

      Dobrý, ale moc vajec. Drahé a navíc se po delším odležení láme, takže pokud chci použít po pěti hodinách, tak problém.

      04.01.2014 21:12:31


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Palačinky 100x jinak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.