reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pajšlová omáčka

Skvělý recept na pokrm z vepřových vnitřností.


  • 3,8

    13×

    3,7 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší části. Větší cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Vnitřnosti zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka a mezitím sestavíme mlýnek na maso.

Jakmile jsou vnitřnosti uvařeny, vyjmeme je z hrnce, pomeleme a poté opět vrátíme do hrnce. Vytvoříme jíšku, ale místo vody mouku smícháme se smetanou a omáčku zahustíme. Nakonec pajšlovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem.

Pajšlovou omáčku podáváme s houskovým či kynutým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pajšlová omáčka

    Celkový počet komentářů: 7
    • iva
      iva

      Komentář k receptu Pajšlová omáčka

      dost nechutný a komunistický otřes

      06.06.2016 15:07:45

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Pajšlová omáčka

        pajšl se vařil dávno před komunisty,ale hlavně vám to nikdo nenutí

        06.06.2016 16:26:30

      • Soptík
        Soptík

        Re: Komentář k receptu Pajšlová omáčka

        Pajšl se jedl i před komunisty, za první republiky. A žádný otřes to není, ba naopak, je to výborné jídlo. Moje vnoučata se oblizují když ho uvařím.

        06.06.2016 18:22:18


      • NADEZDA
        NADEZDA

        Re: Komentář k receptu Pajšlová omáčka

        asi ji neumis udelat ja ji mam moc rada

        24.02.2019 11:38:58

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Pajšlová omáčka

      už dlouho mám chuť si uvařit pajšl,dík za připomenutí,vařím jako Soptík,také bez plic,ta nerada kvůli trubicím a na nudličky,je fakt,že mletá plíce bych asi snědla

      06.06.2016 14:14:00

    • Soptík
      Soptík

      Pajšl dělám tak, jak ho dělávala moje maminka. Dnes se plíce neprodávají. Naštěstí pro mě. Nemám je v pajšlu ráda, ale zato tam dávám ledvinky, dobře vyčištěné od kanálků. Maso vařím s kořenovou zeleninou, pepřem novým kořením a bobkovým listem. Nemelu to. Jen nakrájím na nudličky a vývar z masa zahustím smetanou ve které rozkvedlám hladkou mouku.

      06.06.2016 08:57:17

      • Lukáš
        Lukáš

        Ano, taky bych to nejraději nemlel, protože je to nádobí navíc, ale někteří členové neradi vnitřnosti ve velkých kusech a přiznejme si, že když je to pomleté, tak se špatně vybírají :-D Maso s kořenovou zeleninou nevařím, zdá se mi pak, že se vytratí ta chuť jater a ano, máte pravdu, plíce jsou problém, sem tam se ale sehnat dají :-)

        06.06.2016 09:30:04


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Pajšlová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.