reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pajfálský knedlík z ubrousku

Knedlík k šípkové omáčce. Vařil jsem jej přesně takto a byl vynikající.


  • 4,5

    4,5 8
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a dáme vychladnout. Po vychladnutí zalijeme mlékem.

V míse si umícháme máslo s vejcem a žloutkem a osolíme. Poté do mísy vložíme namočené housky se slaninou, přidáme hrubou mouku a vše dobře promícháme.
Dostatečně velký ubrousek navlhčíme, potřeme změklým máslem a posypeme strouhankou.

Do připraveného ubrousku vložíme těsto, nahoře shrneme a převážeme motouzem. Vložíme do vroucí vody a vaříme 60 minut. V polovině vaření knedlík otočíme.

Uvařený pajfálský knedlík z ubrousku nakrájíme silnou nití, polijeme máslem a posypeme strouhanou kůrou z housek. Pajfálský knedlík můžeme podávat s kančím na šípkové.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pajfálský knedlík z ubrousku

    Celkový počet komentářů: 4
    • Bidlo
      Bidlo

      Komentář k receptu Pajfálský knedlík z ubrousku

      Výborný recept! Doporučuji! :)

      07.10.2015 08:12:08

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Není to ono

      Tak jsem to také zkusil ale není to ono. Vařeno přesně podle návodu ale výsledek nic moc. Je to dost pracné a zas tak dobře to nechutná. Příště houskový knedlík se zelím.

      27.11.2014 16:41:06

    • hounde
      hounde

      Komentář k receptu Pajfálský knedlík z ubrousku

      Nezdá se mi množství mléka(smetany) 1.3 litru je nějak moc?

      12.06.2013 10:21:00


      • Luboš
        Luboš

        Re: Komentář k receptu Pajfálský knedlík z ubrousku

        Zkusil jsem google, protože se mi to taky nezdá a řekl bych, že máte pravdu:
        http://www.renebarta.cz/clanek /35/z-mych-receptur-pajfalsky- knedlik-vareny-ovsem-v-ubrousk u

        13.11.2016 11:30:01


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pajfálský knedlík z ubrousku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.