
Pajda řezy
Skvělé piškotové těsto s krémem a čokoládovou polevou.
-
4,5
105×
-
1 h 30 min
-
3×
Skvělé piškotové těsto s krémem a čokoládovou polevou.
105×
1 h 30 min
3×
3 kelímky
6 lžic
1 l
3 balíčky
1 ks
1 ks
4 lžíce
160 g
4 ks
160 g
Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C.
Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu.
Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit.
Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.