reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pagáčky s brynzou

Recept na pagáčky s brynzou, které jsou vláčné i druhý den.


  • 4,1

    57×

    4 57
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme droždí a takto si připravíme kvásek.
Mouku prosejeme se solí a promícháme s povoleným tukem, brynzou, žloutky, smetanou a kváskem. Promíchané těsto necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení objemu.

Z těsta vyválíme asi 1 cm plát a menší formičkou tvoříme pagáčky, které ukládáme na plech pečícím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Necháme ještě 10 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem.

Pagáčky pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při 180 °C a potom necháme pagáčky na mřížce vychladnout.

Pagáčky s brynzou podáváme jako chutné pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pagáčky s brynzou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.