reklama
hledat uživatel
       

Pagáčiky

Výborná chuťovka k posezení u pití. Recept pochází od našich známých ze Slovenska.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 30 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z trochy vlažného mléka, trošky mouky a droždí uděláme kvásek.

Poté přidáme ke kvásku hladkou mouku, zbytek mléka, olej, 1/2 tuku na pečení, sůl a necháme těsto vykynout. Do vykynutého těsta nastrouháme vařené brambory a druhou půlku tuku na pečení a těsto propracujeme. Těsto skládáme jako listové těsto (dvakrát).

Poté těsto vyválíme a vykrajujeme malé pagáčiky - kulatá formička průměr asi 4 cm. Připravené pagáčiky vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečivo potřeme rozšlehaným vejcem.

Pagáčiky pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.

Pagáčiky po vychladnutí podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pagáčiky

    Celkový počet komentářů: 2

    • zhkamarad
      zhkamarad

      Vážený Mitič,pravé slovenské pagáče dělám již 40let ale tento recept mi vyrazil dech.Podle receptu to ještě nikdo nedělal a přesto dva hlasující oznámkovali jako vynikajíci a 5 hvězdiček nechápu.Pravé pagáče jsou se škvarkama.

      10.12.2013 18:15:56

      • Mitič
        Mitič

        Re: pagačiky

        máte pravdu, pravé pagače jsou se škvarkama, zde jde o recept mojí švagrové která to dělá takhle už dlouho a je to super chutovka k pití

        18.12.2013 12:56:36

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pagáčiky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.