reklama
hledat uživatel
       

Pagáčiky

Výborná chuťovka k posezení u pití. Recept pochází od našich známých ze Slovenska.


  • 3,7

    3,6 3
  • 1 h 30 min

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Z trochy vlažného mléka, trošky mouky a droždí uděláme kvásek.

Poté přidáme ke kvásku hladkou mouku, zbytek mléka, olej, 1/2 tuku na pečení, sůl a necháme těsto vykynout. Do vykynutého těsta nastrouháme vařené brambory a druhou půlku tuku na pečení a těsto propracujeme. Těsto skládáme jako listové těsto (dvakrát).

Poté těsto vyválíme a vykrajujeme malé pagáčiky - kulatá formička průměr asi 4 cm. Připravené pagáčiky vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečivo potřeme rozšlehaným vejcem.

Pagáčiky pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.

Pagáčiky po vychladnutí podáváme jako výbornou chuťovku k pivu nebo vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pagáčiky

    Celkový počet komentářů: 2

    • zhkamarad
      zhkamarad

      Vážený Mitič,pravé slovenské pagáče dělám již 40let ale tento recept mi vyrazil dech.Podle receptu to ještě nikdo nedělal a přesto dva hlasující oznámkovali jako vynikajíci a 5 hvězdiček nechápu.Pravé pagáče jsou se škvarkama.

      10.12.2013 18:15:56

      • Mitič
        Mitič

        Re: pagačiky

        máte pravdu, pravé pagače jsou se škvarkama, zde jde o recept mojí švagrové která to dělá takhle už dlouho a je to super chutovka k pití

        18.12.2013 12:56:36


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pagáčiky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.