reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na potření

podle chuti

Postup přípravy

Škvarky umeleme, na vále je promícháme s polohrubou moukou, osolíme a přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a víno. Přimícháme kvásek, který jsme si připravili z droždí, teplého mléka a špetky cukru. Zaděláme vláčné těsto, které vypracujeme a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme, složíme a zase necháme kynout, opakujeme po 15 minutách.

Správně nakynuté těsto rozválíme na placku a vykrájíme pomocí sklenice kolečka.

Pagáče přesuneme na plech, necháme ještě trošku nakynout, potřeme je žloutkem a v horké troubě rychle upečeme, až jsou dozlatova.

Pagáče podáváme teplé i studené. Jsou skvělou přílohou či chuťovkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Pagáče

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Pagáče

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.