reklama
hledat uživatel
       

Pagáče

Recept na drobné slané pečivo, které můžeme podávat jako přílohu, chuťovku i pohoštění.


  • 3,1

    730×

    3 730
  • 2 h 30 min

Postup přípravy

Škvarky umeleme, na vále je promícháme s polohrubou moukou, osolíme a přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky a víno. Přimícháme kvásek, který jsme si připravili z droždí, teplého mléka a špetky cukru. Zaděláme vláčné těsto, které vypracujeme a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme, složíme a zase necháme kynout, opakujeme po 15 minutách.

Správně nakynuté těsto rozválíme na placku a vykrájíme pomocí sklenice kolečka.

Pagáče přesuneme na plech, necháme ještě trošku nakynout, potřeme je žloutkem a v horké troubě rychle upečeme, až jsou dozlatova.

Pagáče podáváme teplé i studené. Jsou skvělou přílohou či chuťovkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pagáče

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pagáče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.