1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
2 ks | paprika | |
0.5 ks | cibule | |
1 ks | rajče | |
100 g | rýže | |
50 ml | bílé víno | |
100 ml | olivový olej | |
mletý bílý pepř | ||
2 lžíce | kari koření | |
špetka | chilli koření | |
30 g | hrášek mražený | |
125 g | mořské plody (mražené) | |
2 ks | scanpi nebo obří kreveta |
Rajče opláchneme, nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Cibuli, česnek a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu.
Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku a vše krátce podusíme. Pak přidáme kari, chilli, mražené mořské plody, krevety, vše zalijeme vínem a necháme podusit. Přisypeme rýží, hrášek, rajče a směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut.
Hotovou paellu ihned podáváme a zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena