reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paella s plody moře

Lehká španělská paella s mořskými plody.


  • 3,1

    276×

    3,1 276
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Postup přípravy

Rajče opláchneme, nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Cibuli, česnek a papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Rýži uvaříme podle návodu.



Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a papriku a vše krátce podusíme. Pak přidáme kari, chilli, mražené mořské plody, krevety, vše zalijeme vínem a necháme podusit. Přisypeme rýží, hrášek, rajče a směs osolíme a opepříme. Za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut.



Hotovou paellu ihned podáváme a zdobíme čerstvými bylinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Paella s plody moře

    Celkový počet komentářů: 6
    • Radka Kosaříková
      Radka Kosaříková

      No já nevím, tohle je trošku paella po česku, ale proč ne... Taky doma děláme českou čínu a chutná nám. Paellu dělám podle tohohle receptu: http://www.grilykrby.cz/ryby-n a-grilu/paella/, taky nevím, jestli je pravá španělská, ale myslím, aspoň podle chuťového srovnání s originál španělskou, že je hodně podobná. Děláme ji v létě na grilu a je prostě mňam

      21.11.2013 14:16:47

    • Jakub Kubicek
      Jakub Kubicek

      Nejedna se ani o prave italske rizoto ani o paellu...
      Nybrz o nejakou Babicovu slichtu...

      28.02.2011 19:52:33

      • iren
        iren

        Asi tak... Tenhle recept me docela rozesmal. Paella se behem vareni nemicha, ryze se nevari zvlast podle navodu, ale prida se k podusene zelenine.

        21.05.2011 14:31:05


    • florecita
      florecita

      Paella- jedině kurkuma

      Dělala jsem už mnoho paell, a jsem přesvědčena, že kari není do paelly nejlepší volba. Dle mého se do ní lépe hodí kurkuma (kterou somozřejmě kari i obsahuje spolu se spousty jinými věcmi, ale originál je originál) Jinak souhlasím s komentářem artdeco.

      12.11.2009 18:20:20

      • Premio
        Premio

        Re: Paella- jedině kurkuma

        Koukám,že jste,tady všichni experti na paellu,ale nikdo moc nevíte,jak se vlastně vaří. Správně se toto jídlo vaří na obrovských pánvích na ohni,pro hodně lidí. Z toho je jasné,že se vše dělá v jedné nádobě. Klasický recept se jmenuje paella Valencia. Postup a suroviny jsou tyto: kuřecí paličky přepůlené na půl, králičí hřbet, vepřová panenka,olivový olej,cibule,paprika,rýže,bí lé víno, voda,nebo vývar, dary moře,šafrán(žádné karieru ani kurkuma),sůl,pepř,čerstvé bylinky(petrželka hladkolistá,kopr, oregáno,tymián) a citrón. Cibuli nakrájíme a na olivovém oleji necháme zesklovatět,přidáme maso, paličky na půl a ostatní na kostky a orestujeme,přidáme na širší nudličky nakrájenou papriku( nejlépe od každé barvy kus)orestujeme a přidáme rýži. Rýže se neproplachuje! Restujeme,osolíme,opepříme, přidáme šafrán a založené bílím vínem a vodou 1:1. Kdyby jsme vařili paellu venku na ohni ve veliké pánvi, tak jí téměř stále promícháváme a doléváme tekutinu,ale jelikož,to nepředpokládám,tak si postup trochu usnadníme a pánev přiklopíme,ale občas promícháme. Když je rýže,tak z poloviny měkká,tak přidáme dary moře,promócháme,ale už nepřiklápíme,jen občas promícháme. Těsně před dokončením vmícháme nasekané bylinky. Citrón nakrájíme na měsíčky a poklademe kolem dokola. Celou pánev dáme na stůl a každý si nabírá. Dary moře se prodávají už přímo,jako směs ba paellu,ale je lepší koupit alespoň ještě balení mušlí ,nebo krevet. Nejlepší je samozřejmě koupit mořské plody čerstvé,ale poradit si např.se sépií a dalšími,to už je myslím vysoká škola vaření a není, to opravdu zase,tak snadné. Neuvádím zde žádné poměry použitých surovin,protože není zase,až tolik podstatné jestli na osobu dáte jednu kuřecí paličku a nebo dvě, jestli dáte jednu celou papriku,nebo o polovinu víc. Zapoměl jsem v ingrediencích na česnek. Česnek se naseká na drobno,kdo chce,tak může i na tenké plátky a přidává se až z mořskýma potvůrkama.

        02.10.2013 22:28:49

    • artdeco
      artdeco

      Paella versus rizoto

      Díky za recept, akorát chci upozornit, že se jedná o pravé italské rizoto (v něm se má rýže vařit ve vývaru s ostatními přísadami) a ne o paellu - ta se podává zapečená na pánvi. Ale jinak super.

      05.03.2008 16:30:25


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Paella s plody moře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.