reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Paella s mořskými plody

Pro španělskou kuchyni je paella typická. Varianta s mořskými plody je jedna z nejoblíbenějších.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro přípravu paelly budeme potřebovat předem uvařenou rýži. Mořské plody necháme roztát a okapat. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a orestujeme na horkém olivovém oleji. K cibuli následně přidáme mořské plody a ještě krátce orestujeme.

Základ paelly podlijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme tekutinu odpařit. Přidáme prolisovaný česnek a předem uvařenou rýži. Zalijeme 4 hrnky zeleninového vývaru.

Směs přivedeme k varu, stáhneme plamen a paellu ochutíme kardamomem, solí, pepřem a za občasného míchání dál vaříme, dokud rýže nezhoustne. Pak povrch paelly obložíme proužky čerstvých paprik (můžeme použít i jinou zeleninu - hrášek, kukuřici) a necháme dojít již bez míchání na co nejmenším plameni asi dalších 15 minut.

Hotovou paellu podáváme nejlépe velmi horkou - okamžitě po stažení z ohně. Přidáme kousek čerstvého citronu pro zakapání a jako přílohu můžeme nabídnout bílé pečivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Paella s mořskými plody

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.