reklama
hledat uživatel
       

Oyako donburi

Kuřecí maso dušené v omáčce a zalité vajíčkem na misce rýže. Recept japonské kuchyně.


  • 4,2

    4,2 5
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled).

V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit.

Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Oyako donburi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.