reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ovocný želatinový dort

Klasický narozeninový dort s krémem, ovocem a želatinou.


  • 3,0

    81×

    2,9 81
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

krém

na ozdobu

podle chuti

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 669 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Formu o průměru 22cm vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Máme-li formu o velikosti 26cm, dáme o třetinu ingrediencí víc. Máslo na těsto rozpustíme a necháme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a dáme je odděleně do dvou misek.

Ke žloutkům přidáme cukr. Ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý bělavý krém. Vyndáme jej z lázně a lehce na něj proséváme mouku, ale nemícháme! Přilijeme vlažné rozpuštěné máslo.

V druhé misce ušleháme z bílků pevný sníh. Třetinu sněhu zlehka opatrným obracením vmícháme do těsta. Na takto nakypřenou hmotu přidáme zbývající sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Piškotovou hmotu nalijeme do připravené formy a povrch srovnáme. Formu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Po zhruba 35minutách je upečeno a můžeme vytáhnout z trouby.

Korpus po okraji uvolníme příborovým nožem, formu rozevřeme a sejmeme. Drátěnou podložku položíme na piškot. S piškotem ji přiklopíme a sejmeme dno formy. Zhruba hodinu necháme na podložce vychladnout.

Připravíme si krém. Pudinkový prášek promícháme s krupicovým cukrem a rozpustíme v několika lžících mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkový základ a uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny a postupně vmícháme do vychladlého pudinku. Máslo i pudink musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.

Korpus rozřízneme, potřeme částí krému, položíme horní část korpusu a celý dort opět sevřeme v dortové formě. Povrch korpusu důkladně potřeme částí krému až po okraje, aby nám želatina nestekla. Na povrch pokládáme oblíbené ovoce (jahody, kiwi, mandarinky). Pak zalijeme želatinou a necháme aspoň hodinu vychladnout v lednici.

Je-li želatina dostatečně ztuhlá, můžeme formu dortu opatrně oddělit od dortu. Okraj dortu pomažeme zbylým krémem a posypeme kokosem. Krémem zdobíme podle fantazie.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovocný želatinový dort

    Celkový počet komentářů: 3
    • prc
      prc

      kuliš

      24.02.2013 11:50:15

    • Dana Š.
      Dana Š.

      Zdravím,
      recept mě zaujal, ale nejsem si jistá ohledně želatiny - jakou želatinu máme použít? Nějakou od dr. Oetkera z pytlíku (pokud ano, pak kterou?) nebo úplně jinou? Ocenila bych co nejpřesnější název. Předem děkuji.

      22.06.2010 17:49:10

      • Pískle
        Pískle

        Dobrý den Danuško,
        každý má zkušenosti s jinými želatinami,já též používám pokaždé jinou,tedy nejvíce používám červenou želatinu od dr.Otkera v pytlíku.
        A chci poděkovat autorovi za fotky ,které mi přidal.Moc dík!

        08.07.2010 12:00:07



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Ovocný želatinový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.