Rychlý moučník z ovoce a bílého jogurtu, vhodný k odpolední kávě.
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
0.5 ks | kypřicí prášek do pečiva |
150 g | cukr krystal |
1 ks | vanilkový cukr |
200 g | polohrubá mouka |
1 ks | bílý krémový jogurt menší |
drobenka | |
20 g | máslo |
20 g | cukr moučka |
30 g | hladká mouka |
na ozdobu | |
400-500 g | ostružiny nebo jiné ovoce |
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce a bílý jogurt. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vhodná forma je o průměru 21 - 26 cm). Těsto poklademe ovocem. Pokud nemáte ostružin, použijeme jiné ovoce. Výborně se hodí jahody, maliny, rybíz, meruňky. V zimě je možné použít i ovoce zavařené. Ovoce posypeme drobenkou a dáme péct. Ovocný koláč z bílého jogurtu pečeme asi 25 minut na 180 °C.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
autor Myrrha
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena