Vejce vyšleháme s cukrem se světlé pěny. Při šlehání přidáváme olej a šťávu z citronu promíchanou s jogurtem. Do hladké směsi přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formě o průměru 28 cm.
Korpus pečeme přibližně 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Mezitím uvaříme balíček a půl pudinku v půl litru vody. Pokud není pudink oslazený, ocukrujeme. Hustý pudinkový krém přelijeme do skleněné misky, přikryjeme průsvitnou folií a necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme zakysanou smetanou promíchanou s cukrem moučka. Na smetanu rozložíme kompotové ovoce, třeba broskve nakrájené na plátečky. Plátky ovoce přikryjeme pudinkový krémem.
Ovocný koláč s pudinkový krémem po celkovém ztuhnutí nakrájíme a vychutnáme u čaje i u kávy.