reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ovocný koláč s karamelem

Recept na piškotový korpus s pudinkem a ovocem. Koláč překrýváme karamelovou mřížkou.


  • 4,4

    11×

    4,3 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky, cukr a 4 lžíce horké vody vymícháme na hladký krém. Poté po částech vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těstem naplníme vymaštěnou vysypanou formu na koláč a pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut na 180 °C.

Z cukru, citronové šťávy a 1 lžíce vody připravíme za stálého míchání hustý sirup. Odstavíme a chladíme, dokud nezačne tuhnout. Na papír na pečení vytvarujeme sedm karamelových mřížek a necháme je ztuhnout.

Pudink uvaříme podle návodu a necháme ho vystydnout. Meruňky (broskve) oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

Na dortový korpus rozetřeme pudink a ozdobně jej poklademe meruňkami i malinami. Mřížky opatrně sloupneme z papíru a položíme je na ovoce.

Podle chuti můžeme ovocný koláč s karamelem pocukrovat vanilkovým cukrem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovocný koláč s karamelem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Gina
      Gina

      Šťávě s cukrem říkáte karamel??

      16.04.2008 22:59:31

      • autorka
        autorka

        Re: Karamel?

        Šťáva je tekutá. Zde pracujeme se svařeným cukrem, který jak známo je základem karamelu. Takže barevně i chuťově se jedná o karamel. Kdyby jste si ho zkusila připravit, nemluvila by jste o šťávě.

        17.04.2008 09:09:23

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Ovocný koláč s karamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.