reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jakékoliv ovoce, co najdeme na zahrádce nebo koupíme v obchodě, očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky. Jablka, hrušky a podobné ovoce není potřeba loupat, se slupkou je čaj ještě lepší. Můžeme dát i kompotované nebo mražené ovoce.

Ovoce dáme do velkého hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr podle chuti. Dávám na 1 kg ovoce asi 0,5 kg cukru - podle druhu ovoce. Když dávám kyselejší (rybíz), dám i více. Přidáme hřebíček, mletou nebo kdo nemá rád, tak celou skořici

Čaj vaříme do změknutí ovoce asi 30 minut. Odstavíme. Můžeme přidat rum podle chuti, ale není to podmínkou. Ovocný čaj lijeme ještě horký do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru, aby se vysterilizovalo víčko. Vychladlé skleničky s čajem schováme do sklepa. Vydrží dlouho jako jiné zavařeniny.

Do hrnku dáváme zhruba 2 - 3 lžíce ovocného čaje a zalijeme vařící vodou. Již nesladíme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovocný čaj z čerstvého ovoce

    Celkový počet komentářů: 2

    • 5159
      5159

      Vařením zničíme všechny vitamíny - recept je patlanina ¨= řídký sirup.

      28.10.2011 19:48:54

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Ovocný čaj z čerstvého ovoce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.