reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

náplň

těsto

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek. Do něj nalijeme trochu vlažného mléka a rozdrobíme kvasnice. Promícháme s troškou mouky, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme kvásek v teple nakynout.

Pak přidáme sůl, vejce, mléko podle potřeby a vypracujeme těsto, které se nebude lepit na stěny mísy. Těsto opět necháme v teplém místě vykynout.

Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky, které plníme buď ovocem nebo povidly či zavařeninou.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi 5 minut, ale záleží na velikosti knedlíků. Obrátíme je a vaříme odkryté ještě 3 minuty. Po vyjmutí ovocné knedlíky propíchneme špejlí, aby z nich vyšla pára.

Ovocné kynuté knedlíky bez vážení posypeme strouhaným tvarohem, cukrem nebo skořicí a polijeme rozehřátým tukem nebo smetanou. Ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Ovocné kynuté knedlíky bez vážení

Celkový počet komentářů: 194
  • anisek
    anisek

    První knedlíky, které nám opravdu chutnali. Jen nemám moc praxi ve tvarování hezkých knedlí,takže to byly spíš boule. Ale vynikající. Děkuji za recept.

    12.04.2012 18:30:52

  • mmoni
    mmoni

    jsou výborný, zrovna je dělám a určo budou mít zase úspěch ;-)

    21.02.2012 20:01:19

  • Kateřina
    Kateřina

    Tak recept jednoduchý, dobrý jen neumím asi udělat pěkné šišky. vzhledově to je trochu připláclé :( Třeba příště budu lepší.

    27.01.2012 13:24:04

  • Helenae
    Helenae

    zkuste do těsta přidat měký tvaroh, já dávám asi na kg mouky jednu kostku tvarohu nejlépe balený v papíře. Těsto se při plnění truchu lepí, ale je výborné

    25.10.2011 17:51:02

  • Alena
    Alena

    Knedlíky bez vážení

    to je teda novinka milé dámy, v životě jsem žádné přísady na žádné knedlíky kynuté, ovocné ani houskové nevážila, na to muzsí být grif

    24.10.2011 11:04:23

  • petratoborikova
    petratoborikova

    Výborný recept, poprvé jsem je zkusila s mailnama a něměly chybu;) Místo másla jsem použila šťávu z malin a byla to prostě balada. Díky moc za takové recepty!

    23.10.2011 16:11:31

  • Romča
    Romča

    knedlíky jsem dělala asi 5 krát a vždy se povedli vynikající recept :-)

    23.10.2011 13:26:11

  • eva
    eva

    ahoj, jak já jako úplná začátečnice poznám, že je těsto vykynuté, jak dlouho to má asi trvat?? koupila jsem kvasnice, ale byly středně hnědé a nešly moc drobit, spíš to bylo jako tavený sýr, mají tak vypadat nebo jsem koupila zkažené?? prošlé nejsou.

    05.08.2011 00:16:54

    • Háňa
      Háňa

      Já dávám těsto kynout tak, že ho mám v míse, posypu moukou a mísu zabalím do utěrky a dám do peřin. Nechám kynout alespoň 2 hoďky. Těsto pěkně nabobtná a vyplní mísu a vyboulí se pěkně do utěrky. Kvasnice by měly být světle hnědé a dobře se drolit. I mně se teď stalo, že jsem otevřela balíček ještě v době trvanlivosti a už chytaly plíseň. A to jsem je měla od nákupu celou dobu v lednici.

      05.08.2011 21:28:59

  • mithka
    mithka

    knedlíky =o)

    byla to moje premiéra s kynutými knedlíky a všude sklidily velký úspěch =o) moc díky za skvělý recept. prý jsou nadýchané jako bavlnka =o)

    30.07.2011 11:35:25

Nalezeno receptů: 194

Přidat příspěvek k receptu Ovocné kynuté knedlíky bez vážení

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.