Možností, jak připravit těsto na ovocné knedlíky, je mnoho. Z krupicové kaše jste ho už vyzkoušeli?
80 g | máslo |
100 g | tvaroh na strouhání |
těsto | |
---|---|
0.5 lžičky | sůl |
1 | vejce |
0.8 l | mléko |
200 g | krupice |
2 lžíce | cukr moučka |
500 g | hrubá mouka |
podle chuti | |
cukr moučka | |
skořice mletá | |
podle potřeby | |
švestky nebo blumy |
Krupici zalijeme čtvrtlitrem mléka a necháme asi 20 minut nabobtnat. Pak ji zalijeme zbytkem mléka a za stálého míchání z ní uvaříme hustou kaši. Kaši odstavíme a necháme úplně vychladnout. Během chladnutí ji několikrát zamícháme. Do vychladlé kaše přidáme vejce, asi 1/2 lžičky soli, cukr a hrubou mouku. Vypracujeme vláčné husté těsto. Pokud těsto lepí, podle potřeby přisypeme ještě hrubou mouku. Z těsta vykrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku a do ní zabalíme švestku nebo jiné pevné ovoce. Ruce namáčíme do mouky a každý knedlík zakulatíme. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme je 8 - 10 minut. Uvařené knedlíky hned z vody vyjmeme. V kastrolku rozpustíme máslo a uškvaříme ho dorůžova. Tvaroh nastrouháme. Ovocné knedlíky z krupicové kaše posypeme cukrem a skořicí, polijeme uškvařeným máslem a zasypeme nastrouhaným tvarohem. Pozn.:Těsto na ovocné knedlíky připravujeme stejným způsobem jako těsto na krupicové noky s omáčkou z borůvek a ostružin. Rozdíl je v tom, že by nám miska zbylé krupicové kaše na jejich přípravu nestačila.
Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Nostalgická vzpomínka na dětství a prázdniny, jedno z nejoblíbenějších sladkých českých jídel! První jahody v sezóně v opravdu chutné podobě. Vybrali jsme pro vás 7 receptů na domácí knedlíky, které si zaslouží vaši pozornost.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Ty nejlepší recepty z meruněk: Domácí knedlíky, bublaniny i marmelády jako od babičky
Meruňky už pomalu začnou dozrávat na našich zahrádkách. Jejich krátkou sezónu je třeba si dostatečně užít a nejlépe je také zamrazit, připravit z nich marmeládu či kompot. Ale kromě toho máme pro vás i prověřené recepty na výborné knedlíky z bramborového těsta a smetanové koláče, které vám budou mizet pod rukama.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena