reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ovocná roláda s kokosem

Roládový korpus seženete v pekařství a příprava krému na roládu není složitá.


  • 3,0

    172×

    2,9 172
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

V 1/2 litru mléka uvaříme 1 vanilkový pudinkový prášek. Pudink uvaříme bez cukru, do zhoustnutí. Necháme pak úplně vychladnout. Během chladnutí pudink občas zamícháme, aby se na něm nedělal škraloup.

Máslo necháme před přípravou krému v teplé místnosti nahřát, aby změklo.

Příprava krému : Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme i žloutky.Postupně vmícháme vychladlý pudink. Hotový krém dáme do lednice ztuhnout.

Korpus rozvineme a necháme na papíru, ve kterém byl zabalený. Korpus namažeme meruňkovým džemem. Můžeme použít i džem z ovoce jiného. Pak na vrstvu džemu natřeme krém. Použijeme asi 2/3 krému. Na pomazaný korpusový plát naskládáme střídavě okapané mandarinky a kousky ananasu. Část ovoce si musíme nechat na zdobení.

Korpus s krémem a ovocem opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do papíru a dáme asi na 20 minut ztuhnout do lednice, aby si roláda uchovala svůj tvar. Pak ji celou potřeme zbytkem krému, ozdobíme dle své fantazie ovocem a nakonec posypeme kokosem.Než začneme krájet,necháme roládu s kokosem uležet v chladu, alespoň půl hodiny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovocná roláda s kokosem

    Celkový počet komentářů: 3
    • kapitol
      kapitol

      To jsem celá já.Omlouvám se ale zapomněla jsem připsat do korpusu 4 lžíce krystalového cukru.To je vše

      14.03.2009 18:59:37

    • kapitol
      kapitol

      Dobrý den.Jestli můžu poradit s korpusem,tak já si ho dělám takto.Ze 4 bílků a špetky soli vyšlehám pevný sníh.Potom do něj postupně zašlehávám 4 žloutky a 4 lžíce polohrubé mouky.Troubu předehřát na 180 °C.Připravit plech vyložený pečícím papírem a papír potřít jemně máslem.Péct do růžova.Asi 8 min.Nechat 2 min.vychladnout na plechu a pak stočit i s papírem.Po 3 min.rozbalit a nechat vystydnout.Vždy se povede.Ve vašem krému bych vynechala žloutky a místo nich přidávám půlku zakysané smetany.Ananas je dost tvrdý.Raději více mandarinek.

      14.03.2009 18:55:56

    • jana
      jana

      Re: ovocná roláda s kokosem

      puding po uvaření je nejlepší vylét na plech a posypat vanillkovým cukrem škraloup se neudělá

      06.01.2007 16:05:33



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Ovocná roláda s kokosem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.