reklama
hledat uživatel
       

Ovocná omeleta

Skořicová omeleta s hruškou přelitá třešňovou omáčkou.


  • 4,5

    4,5 8
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Třešně necháme okapat. Solamyl rozmícháme s vodou. Šťávu z třešní přivedeme k varu a přilijeme solamyl. Osladíme cukrem a přisypeme třešně (můžeme je vypeckovat). Provaříme a necháme chladnout.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na stejné plátky.

Žloutky, mléko, skořicový cukr i sůl dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po troškách ho společně s moukou přidáme do vaječné směsi. Opatrně promícháme.

Na rozehřátém tuku na menší pánvici upečeme postupně čtyři omelety. Na tuk nalijeme čtvrtinu těsta, poklademe plátky ze čtvrtky hrušky a opečeme po obou stranách dozlatova.

Rozdělíme na dezertní talíře, posypeme cukrem a ozdobíme teplou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovocná omeleta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Pavla
      Pavla

      Velmi chutné

      Velmi chutné, můžu jen pochválit. Omáčku jsem udělala z ostružin, které máme teď na zahradě, dala jsem jen více cukru a propasírovala. Dávám za 5. Díky Reni za recepty, ráda od Vás čerpám. Pavla

      24.08.2008 18:47:33

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ovocná omeleta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.