reklama
hledat uživatel
       

Ovocná kůže

Výborný recept na využití velkého množství ovoce. Ovocná kůže je vhodná jako svačinka na cesty nejen pro děti.


  • 5,0

    5 4

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ovoce dobře omyjeme. Meruňky zbavíme pecek, jahody stopek a nakrájíme na větší kousky. Ovoce nemícháme. Každé zvlášť důkladně rozmixujeme a rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Meruňky pokryjí asi čtvrt plechu, jahody 1 a 3/4 plechu.

Oba plechy vložíme trouby vyhřáté na 70 - 75 °C a pomalu sušíme 6 - 7 hodin. Poté necháme zcela vychladnout a opatrně sloupneme z pečícího papíru. Můžeme si pomoci nožem. Plát nakrájíme na proužky a zavineme do ruličky. Nakonec svážeme provázkem a uskladníme v dóze nebo jakékoli jiné dobře těsnící nádobě.

Ovocná kůže by nám měla vydržet až 3 měsíce. Vyzkoušet můžeme různé ovoce a jeho variace. Doma měla největší úspěch čistě jahodová nebo třešňová kůže. Kanadské borůvky naopak nedoporučuji ani v kombinaci s banánem.

Z uvedeného množství vyrobíme 1/4 plechu meruňkové a 1 a 3/4 plechu jahodové kůže.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Ovocná kůže

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.