reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ovoce naložené v rumu

Opilá chuťovka, které málokdo odolá.


  • 3,5

    3,5 8

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Připravíme si nejlépe 5 l skleněnou láhev, do které budeme ovoce nakládat.

Při přípravě postupujeme i několik týdnů, jak nám postupně zraje ovoce. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a asi půl kila (podle toho, kolik máme k dispozici) vsypeme do sklenice. Dáme pár čerstvých lístků máty, zasypeme asi 200 g cukru a zalijeme rumem zhruba 1 cm nad vrstvu ovoce. Dobře utěsníme a dáme do chladu a temna. Následně přidáme třeba půl kila třešní nebo višní, opět zasypeme cukrem (už trochu na množství ubereme) a zalijeme rumem. Takto pokračujeme s černými malinami a ostružinami. Cukru přidáváme podle toho, jak má kdo rád sladké. Zásadou je, že rum musí být vždy nad ovocem.

Ovoce naložené v rumu podáváme klidně už po měsíci, ale vydrží nám až do Vánoc, nebo než ho někdo stačí spořádat. Ovoce v rumu skvěle chutná se zmrzlinou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovoce naložené v rumu

    Celkový počet komentářů: 10
    • kombajn
      kombajn

      Dobrý den
      Potřebuji poradit mam doma spousta naložených třešní a nevím co s nimi jde to použít jako boule do alkoholu nebo se to dá nějak naložit s alkoholem. Děkuji za radu.

      05.12.2015 14:55:27

    • kombajn
      kombajn

      Dobrý den
      Potřebuji poradit mam doma spousta naložených třešní a nevím co s nimi jde to použít jako boule do alkoholu nebo se to dá nějak naložit s alkoholem. Děkuji za radu.

      05.12.2015 14:53:57

    • Mikina
      Mikina

      Daleko více možností

      Tímto způsobem jsem nakládala poprve před 35 lety. Podruhé jsem již dávala každé ovoce zvlášť. Výborné je v rumu, hrušce,ve vodce mi moc nechutnalo.Nejméně ale 40 % alkohol. Vydrží i několik let. Dávám do skleničky od přesnídávky každé zvlášť, 2 rovné kávové lžičky krystalového cukru a zalít alkoholem, aby bylo ponořené. Lze toto: jahody, maliny, borůvky, angrešt, rybíz, třešně, višně, měruňky, broskve, mirabelky, ostružiny, švestky, hroznové víno. Nezralé ořechy též, ale ty neumím. Pokud má někdo zkušenosti s dalším ovocem, prosím sdělte. Od velkých lahví jsem upustila, neboť nejdříve dozrávají jahody a měkké ovoce, nakonec až hroznové víno a švestky. I když je nyní vše celý rok, přece jen v sezóně je vše levnější.

      02.08.2015 02:25:50


      • Jana
        Jana

        Re: Daleko více možností

        Dobrý den,
        zkouším letos nakládat ovoce do rumu. Píšete zde, že má být ovoce hlavně schované pod hladinou. Mě stále plave nahoře. Poraďte mi, prosím, co s ním mám udělat, aby kleslo do lahve na dno a bylo pod hladinou. Díky Jana.

        10.07.2016 22:48:29

      • Vojta
        Vojta

        Re: Daleko více možností

        Já jsem začal pěstovat rakytník a aronii a na zimu si nachystám vždy 3 a 3 zavařovačky beru večer od každého jednu lžičku a zatím ještě žiji, ale nevím, jestli se v rumu uchovají všechny vitamíny. Toto bych potřeboval zjistit.

        04.02.2018 17:09:58

    • Dea
      Dea

      Komentář k receptu Ovoce naložené v rumu

      Dobry den, dekuji za recept. Chtela bych se zeptat, zda by to slo pripravit i bez cukru, pro diabetika?

      08.08.2014 14:51:39

    • ahortenzie
      ahortenzie

      Ovoce naložené v rumu

      To můžu jen potvrdit,jak je to výborné.Nakládám ovoce do rumu už asi 25 let..A vůbec nejlepší ještě když se tam přidají borůvky.Má to pak krásnou tmavou barvu..A vydrží to i do dalšího nakládání-teda pokaď se to nesní.Můžu všem doporučit.Eva

      04.07.2011 12:57:51

      • JanaB
        JanaB

        Já také nakládám ovoce do rumu, i ve vodce je dobré. Já ale nakládala ovoce vždy najednou, hlavně višně na ozdobu kynutých koláčů. Mám dostatek boůvek, ale kanadských, také postupně zrají, tak to zkusím. Budu mít v zimě do zmrzliny.

        04.07.2011 13:16:53

    • JanaB
      JanaB

      Kolik rumu?

      Kolik rumu asi celkem spotřebujete? Bude mi stačit půllitrová láhev? Nechci to dělat k přímému konzumu, ale např. k té zmrzlině.

      03.07.2011 20:06:02

      • Michy
        Michy

        Na pětilitrovou láhev jsem použila 1,5 l rumu. Použila jsem dost ovoce a sypala to od oka podle toho, kolik ovoce se zrovna urodilo.

        04.07.2011 08:11:45


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Ovoce naložené v rumu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.