
Ovesné lívanečky
Chutné a nadýchané ovesné lívanečky podle snadného receptu.
-
4,8
41×
-
45 min
-
11×
Chutné a nadýchané ovesné lívanečky podle snadného receptu.
41×
45 min
11×
2 ks
0,5 hrstě
0,5 balíčku
1 hrnek
1 špetka
0,5 hrnku
1 hrnek
Namočíme ovesné vločky do vlažné vody. Utřeme si 2 žloutky, cukr a špetku soli. Z bílků ušleháme sníh. Do mísy k utřeným vajíčkům s cukrem přidáme namočené vločky a hladkou mouku podle potřeby. Zamícháme, přidáme půl sáčku prášku do pečiva a opět promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Rozpálíme pánev a na oleji pak smažíme lívanečky dozlatova. Těstíčko jednoduše nabíráme polévkovou lžící, na pánev se jich vleze asi 5 - 6 kousků (podle velikosti).
Ovesné lívanečky můžeme ozdobit tím, co máme rádi: med, čokoláda, marmeláda, šlehačka nebo smetana. A nebo je necháme jen tak, jsou velmi lehké a chutné.