Ovesné lívance s ovocnou merendou

45 min | dezert | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 886x
Recept na lehké lívanečky. Pokrm podáváme jako zdravou snídani nebo dezert.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme těsto. Do mixéru vložíme bílý jogurt, ovesné vločky (4 lžíce), lněná semínka, půl banánu, vejce a špetku soli. Vše rozmixujeme, přidáme jedlou sodu, celé ovesné vločky (2 lžíce), pohankovou mouku a lehce promícháme.

Na rozpálené pánvi vytřené olejem lžící lijeme těsto - na jeden lívanec použijeme 2 polévkové lžíce. Ovesné lívance smažíme (spíš pečeme) nejdříve zprudka, potom ztlumíme, aby se nepřipalovaly.

Dále si připravíme merendu. Budeme potřebovat libovolné ovoce (nejlépe jahody nebo borůvky), ovoce rozmačkáme nebo rozmixujeme, podle chuti osladíme datlovým sirupem a část merendy vmícháme do tvarohu.

Ovesné lívance servírujeme na talířku polité merendou, ozdobené čerstvým ovocem a sekanými ořechy.

Iva autor receptu:

Ovesné lívance s ovocnou merendou

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovesné lívance s ovocnou merendou

Přidat příspěvek k receptu Ovesné lívance s ovocnou merendou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept