reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Ovesná kaše

Celkový počet komentářů: 78
  • přemek
    přemek

    ovesná kaše

    protože ovesné vločky absorbují tekutiny jen zvolna, připravuji si je ne snídani už večer předtím, vločky, nejlépe jemné, nebo rozmixované, zaleju večer mlékem, do rána krásně změknou, absorbují všechno mléko a ráno si je přidáním mléka zředím na vhodnou hustotu, takto rozmočené vločky se snáze uvaří, jsou stravitelnější akaši mám hustou jak chci, pak si ji jen dochutím

    29.10.2018 08:18:47

  • Tomas
    Tomas

    Komentář k receptu Ovesná kaše

    Vubec to nevypada jako kase .. same mleko ... z tohoto pomeru nemuze nikdy vzniknout kase ..

    11.08.2018 13:36:59

  • Ella
    Ella

    Mlíko s vločkami

    Jen jsem zkoušela a poměr nefunguje. Měla jsem také mlíko s vločkami. Zůstanu u svého oblíbeného receptu. Můžu poradit 30g vloček (od Emca) na 200ml mléka, vsypeme hned do studeného mléka a po varu vaříme 5 minut.

    30.04.2018 13:26:46

  • Jan
    Jan

    ovesna kase

    No fuj hnus zblekta znam lepsi jidla a take zdrava Kase od pohledu blevajs

    30.04.2017 23:06:17

  • Anča
    Anča

    , kaši vaříme dokud necítíme sami že je hotová. Skuste ji déla nechat na plotně

    22.06.2016 14:54:33

  • Helus
    Helus

    Ja som dneska robila tiez tuto kasu,a na vrch som dala opeceny banan.

    12.03.2016 11:44:10

  • apuella
    apuella

    No teda ty komentáře teda opravdu stojí za to...Doporučuji použít drcené ovesné (pohankové apod.) vločky, v poměru 1:2 (přitom mléka prostě o trochu víc než dvojnásobek), dát vařit mléko a do toho nasypat ty vločky a vařit do zhoustnutí

    12.03.2016 08:41:32

  • Pavlína Školníková
    Pavlína Školníková

    Kaši jsem vařila podle návodu a vločky jsou tvrdé. Chtělo by to dýl ji vařit. A to jsem to vašila 2 minuty a stejnak je to málo...

    30.01.2016 13:37:29

    • apuella
      apuella

      Re: nic moc

      Zkuste drcené ovesné vločky.

      11.03.2016 18:47:38

    • Josef
      Josef

      Re: nic moc

      Troufám si tvrdit, že jste podle návodu nevařila. Možná jste 2 minuty ohřívala.
      Nejen pro Vás, ale i pro ostatní teenagerky, kterým to nezměklo: Var - to je, až když to po určité době ohřívání začne bublat. Pak teprve to nechte minutu bublat (vařit).
      Ale nevzdávejte to, praxe dělá mistra!
      Když se postavíte k plotně, tak to ještě neznamená, že vaříte. To se počítalo za vaření před pár lety na pískovišti, tam jste s ostatními holčičkami vařily za studena :-)

      Kaši jsem si uvařil, ale namočil jsem vločky do mléka večer a dopoledne - už měkké - jsem je uvařil. Musíte kaši ale hlídat a míchat, aby se nepřipálila, už o něco dřív, než když vločky nasypete až do vroucího mléka.

      A ještě jedna univerzální rada:
      Nepleťte si myšlení s myslivostí!
      Začněte myslet, i když ještě nemáte myslivecké zkoušky. Myšlení a myslivost jsou totiž dva různé pojmy.
      Tím vůbec nechci říct, že myslivci nemyslí!

      09.03.2017 13:55:44

  • Klára
    Klára

    Na obhajobu autora, šálek neboli cup je normálně dostupná odměrka, která se dá koupit kdekoliv.

    14.12.2015 18:56:19

    • Zidane
      Zidane

      Re: Odměrka

      Šálek neboli hrneček se snad v každé rodině najde aspoň jeden, ukažte mi nějakého " domovce " (u bezdomovců bych se nedivil), který by neměl ani jeden hrneček :-)

      09.08.2017 03:53:40

  • B52D
    B52D

    kaše. kaše....

    nedělejte z toho vědu. ted´ jsem ji vařil a z vody --- je to jako rýže 1 díl vloček (rýže) a 2 díly vody. a máte vyřešeny ty hrnky. Malý hrnek je pro 2 lidi - 200 - 250 ml podle toho jak kdo jí. Znám člověka že to sní sám. Jo musí se to vařit co nejvíc pomalu a míchat jinak to zespoda připálíš - jako krupicová kaše. Hi...

    18.03.2015 03:10:59

  • Anýz
    Anýz

    NEmůžu se než zapojit do diskuse.. je pravda, že každý hrnek je jiný, jenže přepokládám, že mléko a vločky všichni odměřujete stejným hrnečkem, což znamená, že nezáleží na tom, jaký hrnek měl ten, kdo recept napsal, protože ač on má půllitrový a vy čtvrt, poměry jsou vždycky stejné :) jen toho třeba budete mít míň... jen teď nevím, jestli jsem to vysvětlila srozumitelně :D Hezký den!

    29.12.2014 10:48:13

  • Hojerka
    Hojerka

    Podle komentářů bych řekla spíš "vtipná kaše" :-D :-D

    01.12.2014 08:24:10

  • HANKA
    HANKA

    je to jednoduche.

    Stačí vysipat cely pytlik vloček do hrnce zalejt je studenem mlékem,at jsou ponorene.3 lžíce cukru,špetka sole.a nechat je zmeknout.a než se pujdou vařít,tak přileju trošku mléka a za stálého míchání míchám až zhoustnou.pak nandam na taliř,ocukruji,nastrouham hořkou čokoládu,trošku skořice.

    10.09.2014 09:07:15

  • Jakub
    Jakub

    Odměřování

    Je to blbost, že není potřeba odměřovat. Je potřeba do sebe dostat určité množství vloček, které jsou tím důvodem proč se tahle kaše jí. Ty je dobré si odměřit, alespoň 60g je jich potřeba.

    30.06.2014 08:24:33

  • sabina
    sabina

    Tak malém jsem se počůrala z těch vašich komentů :-D

    15.05.2014 17:47:44

  • Zeleny skrite
    Zeleny skrite

    Nesnáším recepty typu 2 hrnky, protože je každý jiný, proto se to raději musí odhadnout povařit vločky a mít tu směs o něco řidší ano ty vločky v tom mírně plavou ona v těch 5 minutách zhoustne tím jak vločky do sebe natáhnou mléko a hezky nabobtnají a změknou.

    12.05.2014 06:42:25

  • Tereza
    Tereza

    Komentář k receptu Ovesná kaše

    Fuj, hnus, při vaření to smrdělo prostě jako semeno. Po přidání trochy kakaa zápach lehce odezněl, chuť byla nijaká. Po přidání medu to už bylo na vyhození. Asi se na tu zdravou stravu budu muset vykašlat.

    27.03.2014 12:17:39

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Ovesná kaše

    Všichni zdejší "profíci" a posměváčci..:sama nejsem nějaká super kuchařka, ale zkušenosti rozhodně mám, smaa si napřiklad peču veškeré pečivo.. ale ovesnou kaši nevařím skoro vůbec..a na takové to odhadování taky moc nervy nemám, ani dobrý odhad, tak jsem se do nějakého receptu potřebovala mrknout aspoň na poměry... 2:5 je opravdu nešikovný poměr a špatně se přizpůsobuje.. chtěla jsem porci jen pro sebe, to bych musela asi měřit v panácích...ale to by bylo zas asi málo.. tak jsem dala tři maličké šálky mléka a dva vloček..a je to řídké.. ještě jsem to pak musela chvíli vařit a teď už to teda nechám stát... no asi tak hodinka to spraví :-P.. a nějaké hlody o dodatečném přizpůsobování hustoty.. jako kdy? Když jsou vločky ještě suché a nasypete je tam, těžko poznáte výslednou hustotu..a pak už je těžko upravovat- dosypáním vloček? No proč ne, aspoň bude co kousat, že..
    Řekla bych, že kolikrát jsou tyto jednoduché recepty horší, jak ty složité:-).

    16.11.2013 09:27:45

  • asitatuto
    asitatuto

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    14.04.2013 17:59:57

  • vojkovska (tecka) m
    vojkovska (tecka) m

    je to dobrý mňam!!!

    30.10.2012 15:03:18

  • slepiciZuZka
    slepiciZuZka

    Bylo to výtečný.
    Vzala jsem si jednu misku a byla jse múplně přecpaná. Bráškové to zdlábli raz dva a ještě se oblizovali. Akorát Bych tam přidala na vrch nějaké ovoce. Ale jinak velké plus tohle bud u vařit doma častěji. :))

    13.10.2012 11:36:46

  • David
    David

    Ty vole to jsou debaty o hovně ... Prostě mléko , vločky (podle toho kolik vloček chceme a když to nehoustne přidáme víc vloček ! to by pochopilo i 7mi leté dítě.

    24.08.2012 18:26:49

  • Milos
    Milos

    Pro lenochy

    Ja sem lenoch a nevarim. Nejdriv jsem jen vlocky zalival horkou vodou. Pak jsem tam pridaval vselico. Ruzna seminka susene brusinky, rozinky nebo kustovnici cinskou. Banan nakrajeny, mandarinku. Zjistil jsem, ze treba lneny seminka se musi nejdrive rozmixovat jinak nic nedaji a jdou dal. Takze ted vsechny seminka mixuji.
    Slunecnice, sezam, lneny, dynovy. Smicham s vlockama a mam to tak na tyden. Kazde rano pak dam tak 5 lzic a zaliju horkou vodou. Vody jen tak, ze se vse namoci vic ne. Necham tak 5 min naboptnat a bastim. Pomer podle jak kdo chce, ja dam vseho maly sacek jak se to koupi i sacek vlocek, ten je velky. Zapijim to kefirem, ten si delam ze smetany a mleka 1:1. Jeden hrnek. Ty banany nebo
    mandarinky dam az po naboptnani.

    14.07.2012 11:16:42

  • Terezka
    Terezka

    Je moc dobrá, jen na mě byla moc řídká (což vidím i z fotografie). Tak jsem ji nechala dýl vařit - až do zhoustnutí- a vše ok. My doma doslazujeme medem a sypeme skořicí a vlaškými ořechy. Výborná a hlavně zdravá snídaně. Všem doporučuji ;)

    29.03.2012 23:20:43

  • clovek1
    clovek1

    Dávám za 1 vařeno s vodou

    Děkuji za super jednoduchý recept na ovesnou kaši :D Uvařil jsem s vodou, dochutil vlaškými ořechy a blumou, kdo chce může přisladit skořicovým nebo jiným cukrem :D

    11.01.2012 17:21:08

    • jirik
      jirik

      Re: Dávám za 1 vařeno s vodou

      hele davame jeste rozinky,kustovnici cinskou,orechy,mandle,mletou skorici,ve hmozdiri rozemlete lnene seminko,nekdy morskou rasu atd,fakt to nema chybu ;)

      06.03.2012 22:59:42

  • Miki
    Miki

    Nevím, co dělám špatně, ale pokaždé, když si udělám ovesnou kaši, tak celý den cítím v ústech nepříjemnou pachuť. Je přitom jedno jaké vločky použiju. Dělal jsem z vloček i palačinky se stejně špatným výsledkem. V podstatě se zdá, že jakákoliv tepelná úprava vloček vede na pozdější pachuť. Samotná kaše chutná skvěle, ale po půl hodině se dostaví ona pachuť, která přetrvá celý den a kazí mi jiná jídla. Fakt jsem z toho zoufalý.

    08.11.2011 20:03:11

  • Jane
    Jane

    Super recept. Vzhledem k tomu, že nemám váhu, hrníčkové recepty mám nejradši.

    23.08.2011 18:39:56

  • jsi dement
    jsi dement

    Re: zase fuj

    toje dement až to bolí

    09.08.2011 22:05:12

  • klaudie
    klaudie

    ovesna kase patri mezi recept na dietu

    20.07.2011 10:51:54

  • Katushka
    Katushka

    jednoduché,dobré...:)

    27.05.2011 17:43:27

  • dominika
    dominika

    bla bla bla

    khfdjfhbakjghfdhgkdsgfshdfgjd hgfahfgfjhgjhgjdhfdjfjdhfjhsdj fhjshfjshfjshfjhsjfhsjfhjshfjs hfjshfshfjshfjhjjjjjjjjjjjjjjj jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmw mmmmmmmmmmmmmmmmwmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwmmmmmmmmmmmmmmmmmmmwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwwwwwwwwmmmmmmmmmmmm mmmmmwfgteqrewqterwutrqoreuirt zpqruzeuitirtqezirghfgbdhfghfj sfjshdfjsfjsgfsgfjsgfjdbnyxbcm nyxbcm ,mymnnnbbcvbvjjksooe jjhfnjufhjzgdhzhriioeooeppeoor iikdfkkf
    oidejkdkfjjjghhgdhjgkjkfmmvllo eppoiwqwwrriitpopdllmmnnxgvchu duieiiekjjhshdndjfhfkshfkůrdg firugzreuitgiugh rhr trter trtweotz roeirotqzrio tzrotzrwuotzruqzturoit nt zrt zruitzr qurtzruotzureoitq utzurtrptqur zruztopreu ztruotruthqrjkghfjda hgfjkghfjkghasflkja kj gkg



    fwerhaizhaiohrughuregheuhroter ijreigndhkflksdoiewhtworehitor ihgrhoeirhqrhúoirhrhiúgrhooo oooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooehreighoir§hglkjfgh ůfjkadůkjgfgaf

    zgfuihgfuihgftughrehgiurehreiu ttrwerwetrfwetrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtruiehrfds hfdjhfjgfhkghghlfhjhjshdsfadhf skhklkafkhlfhdklflhalhdhfadh
    bhgjhg
    ihdifhgiusefgiudfghduizhgufhgi ufdhgifduzhjkfdk
    iofhoiughughksghjkůghůkjddsf ůdfhůhfsdhhůsfdhjůksdfhjkh ůsfjihoiuwertoiuzrweuiptzruit huehjrgf
    ifhowerjfuwerihrouizhufhJHGJKB JGEJKGZGEJFBjkgwtuiewrhtuigreh


    kjhgjkrhguierghiuerhjgbrjkghrg brkjgbndjghkjdfbdkjgbfkjgfjkbg fjbgfbgjkfgksjdghsjkhgjksdfghs kjhgkjdhfkfdsg
    g

    wrghůwkrhgushgkjshjksgsdfsjkf hdshfhjdsahhlkaflksadjlksafjkl jaklsjklsjkljkljkljklj
    kjfdlakshfkljhfudghfuref

    fdjshfjdshgjfhgjfhgjsfhgsdzfgs dfhgmmm kkkfdskkdskdsjjjftlkjkjdksjfkj gifsdghfiduzhurghujgzhrrfkjghr iutzhoufghriuhfnuithreitr

    19.05.2011 14:17:46

  • Jaroslav
    Jaroslav

    Chybí cukr

    Dobrý den, já si ovesnnou kaši vařím už od malička, vždycky přidám trochu cukr krystalu a zahustí se to hned, je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

    23.04.2011 12:02:40

  • Kamulinka
    Kamulinka

    kaše z vody

    Jak píše kolegy výše, poměr 2 díly mléka : 1,5 vloček bude nejspíš ideální. Dělala jsem kaši z vody a i přes to že jsem ji vařila tak 3-5min byla pořád plná vody (tak půlku vody jsem nakonec musela vylít) a bez alespoň trochy mléka to vůbec není dobré :/

    10.03.2011 16:41:26

  • dasha
    dasha

    Na poprve, podle receptu,,vyborna

    27.01.2011 19:42:30

  • Kubin
    Kubin

    Povedlo se to hned...

    Zkoušel jsem to udělat polovici, která má radši hustší kaši a ještě víc jsem upravil poměr šálký. Na 2 šálky mléka jsem dal jeden a půl šálku vloček. Vločky jsem ve vařícím mléku dále vařil cca 3 - 4 minuty a následně jsem je nechal cca 7 minut odstavené a zakryé pokličkou. Mě tady tato údajná kaše vůbec nic neříká, ale polovica si údajně mooooc pošmákla. :-) Dobrou chuť...

    10.01.2011 22:07:25

  • maggie
    maggie

    Dělala jsem z nedrcených vloček, ale stačilo povařit jen o trochu déle a teď si pochutnávám na výborné kaši :) Díky za recept :)

    03.12.2010 09:35:37

  • Nyuu
    Nyuu

    Tak jsem si taky uvařil. Ani nevím jak dlouho jsem to vařil, ale asi déle než 5 minut. Zkrátka dokud to nemělo tu správnou konzistenci. Přidal si trochu skořice, trochu přisladil, lžíci rozinek v rumu a půl banánu a jak jsem si pošmákl. Snad mi nebude těžko. :)

    15.09.2010 19:31:12

  • Lee
    Lee

    A co tato kaše?

    Ovesná kaše
    Budete potřebovat:
    300 ml mléka
    60 g ovesné vločky jemné (3 vrchovaté polévkové lžíce)
    sůl - špetka dvě, jak má kdo rád (osobně nesolím)
    med
    Postup:
    Mléko nalijeme do menšího hrnce, přidáme sůl, a vločky. Ideální je nechat několik hodin bobtnat, já si to chystám ráno, na oběd uvařím (není třeba pak ani sladit). Za stálého míchání vaříme, než kaše zhoustne do požadované konzistence.

    Pokud máte radši řidší nebo naopak hustší kaši, stačí ubrat vločky či přidat mléko – a naopak.

    Podávejte se skořicí, ovocem, grankem nebo jen tak či s medem.

    Tip: Pokud neseženete jemné ovesné vločky, můžete si je udělat z těch klasických. Jednoduše je dejte na chvíli do mixéru. "Nasekáte" je tak na jemnější, ze kterých jde kaše už jednoduše udělat.

    08.09.2010 13:06:44

  • zdeněk
    zdeněk

    dal jsem o neco mene mleka nez bylo doporuceno a stejne je kase dosti ridka. Takovou jakou jsem jedl v jidelne jsem podle tohoto receptu nedocilil. Tak nevim kde je chyba.

    07.09.2010 21:16:31

  • Zozole
    Zozole

    Uvařit ovesnou kaši je tak jednoduché, že to snad ani nepotřebuje recept... Ve Švédsku si ji připravují zalitou mlékem a doplněnou brusinkovou marmeládou. Je to dobrota!!

    03.08.2010 21:48:01

  • Heluna
    Heluna

    Takže jsem asi dobrá kuchařka, recept funguje naprosto přesně. Místo mléka jsem použila vodu (mléko jsem zrovna dopila). Do vařící vody hodila špetku soli a povařila minutku - ani jsem nemíchala. Odstavila jsem na 5 min. a vmíchala vlašské a lískové pokrájené ořechy, mandle cca lžíci medu a jžičku skořice a postrouhala čokoládou. Nikdy předtím jsem neochutnala, neměla jsem k tomuto jídlu důvěru, ale je neuvěřitelně rychlé, nenákladné a chutné. Nechápu co se dá na tomto jídle zkazit :-(

    31.05.2010 16:56:07

  • Heluna
    Heluna

    Víte co, jdu to ukusit a pak dám vědět?! Jsem zvědavá jaká jsem kuchařka a jak si s receptem této složitosti poradím.:-)

    31.05.2010 16:22:02

  • kuchařka
    kuchařka

    50-60 sekund jsem se dobře pobavila, to nemůže ani projít varem:D a cedit by mě taky nenapadlo:-) prostě míchám, dokud nezhoustne, já to neměřila, ale mám to husté;) Ale je to dost syté, tak to nepřehánějte....njn...vláknina.-)

    06.01.2010 18:42:24

  • Lifety
    Lifety

    Hm...tak teda super...chci si udělat jednoduchou ovesnou kaši, tak jsem pro jistotu mrkla na recept sem a musim říct, že podle vás všech asi neni nic těžšího, než uvařit trochu vloček s mlékem! Jdu si udělat krupicovou kaši, to je skoro to samý!

    04.11.2009 12:26:04

  • Katrinkaa
    Katrinkaa

    Ale vlocky jsou dost syte ;) Proto v diete nevadi, tedy pokud nemate opravdu velky zaludek a nezdlabete jich cely hrnec ;) :)

    01.08.2008 10:54:28

  • Mar
    Mar

    Re: ovesná kaše

    Ahoj všichni! Já vařím ovesnou kaši jenom s mlékem. Sladím medem a zahuštuji ji vajíčkem. Dochutím skořicovým cukrem a to nejlepší nakonec, ještě zahustím kokosem. Nejvíce nám chutná s meruňkovým kompotem.

    09.04.2008 19:59:30

  • petrušee
    petrušee

    No tak to byl peknej humus:D:D

    24.02.2008 16:49:02

  • Luciisek
    Luciisek

    Hmm ted držím dietku a je to fakt mooc dobré

    15.01.2008 14:44:58

  • fflaks
    fflaks

    Zdravá pochoutka

    Teď jsem ji dovařil a je to opravdu pochoutka. V jednoduchosti je krása.

    17.12.2007 15:15:12

  • ernest
    ernest

    prave jsem ji dojedl, udelal jsem ji presne podle receptu, pridal jsem vlocky tesne pred tim nez mliko zacalo varit a vyslo to sqele, byla pekne husta, pridal jsem si tam boruvkovo-brusinkovou marmeladu :)

    03.11.2007 10:49:39

  • Tom
    Tom

    česká vločková kaše

    Můj osvědčený recept: na 1 l mléka 150 gramů ovesných vloček, doba varu 15 - 20 min. (do zhoustnutí kaše). Posypu to strohaným perníkem, cukrem a omastím máslem. Vynikající!

    07.10.2007 11:07:13

  • marusch
    marusch

    Mě to vyšlo dobře. Tedy, poměr jsem dala 2 mléka : 1 vloček, tj. o drobínek méně mléka než v receptu. A vzhledem k tomu, že se vločky sypou do horkého mléka (tj. skoro vařícího se), tak mi opravdu stačila jen minuta (možná minuta a půl) na zavaření. A pak se to ještě nechá stát 5 min. - Použila jsem "jemné" vločky - tj. trochu drcené. Mno, fakt nevim, co ostatní experti během těch 10 min ukuchtili:)) ale asi to dopadlo eeee eee

    08.03.2007 09:36:05

    • Werush
      Werush

      Re: Je to OK

      to bude tím, že někteří to dělali z vloček nedrcených, tj. delší doba varu... s pamětníkem naprosto souhlasím, poridge jsem v Anglii měla a co nabízí někde jako raritu, jsem s naprostou nechutí ochutnala a radši odložila...

      14.08.2009 19:38:52

  • Georgee
    Georgee

    Kaše se povedla a vařila se pouze minutu. Záleží co používáte za ovesné vločky

    27.01.2006 23:30:12

    • Pamětník
      Pamětník

      Při vaření 1 minutu varu nemůžete snad ani odměřit. Poridge v poměru 1:3 je nutno vařit nejméně těch 10 minut, lépe ještě déle. Jedl jsem poridge v Kanadě a v jejich podání po kratičké době varu to byla čirá vlažná voda a v ní tvrdé vločky. By the way - kolik druhů vloček se nás prodává, znám tak troje a všechny mají vlastnosti na vaření přibližně stejné. Dobrý den!

      05.12.2006 13:03:59

  • Pajka
    Pajka

    Kaše se mi povedla a byla celkem výborná.Ale nevařila jsem jí minutu nýbrž 10minut

    23.10.2005 12:16:59

  • pamětník
    pamětník

    Ovesná kaše

    Nevím jak komu, ale mně z tohoto receptu pošla břečka. Recept na poridge z roku 1946, Marlow u Londýna: 1 šálek ovesných vloček nasypat do 3 šálků vřící osolené vody, vařít 8 - 10 minut, podávat lehce omaštěné máslem, ocukrované a sypané střídmě kakaem. My, české děti jsme dlabali plnou hubou, holanďánci házeli celé porce ke stropu, komu poridge nespadl, byl dobrý. To byly časy!

    12.09.2005 22:41:31

  • Neumětel
    Neumětel

    Další z nejednoznačných receptů uživatele "Budulínek" - Co je to za míru "šálek"? Já osobně jsem to tedy udělal z 1 l mléka a 500ml ovesných vloček, a vznikly mi varene vločky plavající v horkém mléce. Mléko bylo nutné scedit, aby se to vůbec dalo jíst, a ne pít. Je to už třetí recept od Budulínka co nevyšel. Je tak jednduchý, ale "Budulínek" to dokáže vysvětlit tak nejednoznačně, že to prostě člověk podle receptu neudělá.

    05.01.2005 15:37:59

    • qb
      qb

      Re: Zase fuj

      Je preci jedno, ze neuvedl objem salku, protoze vsechno je udane v salkach, tak se staci ridit jenom pomerem. Jinak varit to 50-60 vterin je podle me malo. Zkousel jsem to a i po peti minutach stani tam jaksi porad bylo i to mliko. Na jinem serveru jsem nasel, ze se ma kase varit 10 minut, tak to priste zkusim.

      14.02.2005 08:49:51

    • Disgrafik
      Disgrafik

      Re: Zase fuj

      Je spousta ,,hrníčkových" kuchařek, kde se míry udávájí jen v šálcích, lžicích, džberech a vanách... ne každej má hned po ruce váhu a odměřovat pomocí nádob je přece tak jednoduché... BTW klasický šálek nikdy nebude tuplovanej...

      24.10.2005 15:09:41

    • Knedlík
      Knedlík

      Re: Zase fuj

      Je úplně jedno jakou míru má šálek. Je důležité všechny šálky plnit stejně, aby byl zachován poměr. Pokud chci dvojnásobek kaše dám 10 šálků mléka a 6 vloček, pokud chci méně kaše dám třeba jen 3hrnky mléka a 1 a 2/5 hrnku vloček. Množství vloček ku 1 hrnku mléka lze zjistit 3:5=3/5 tento zlomek poté vynásobíme počtem šálků mléka, které chceme použít.

      19.04.2008 10:58:27

    • kozak.tomas
      kozak.tomas

      Duležitý je poměr a je úplně jedno jestli je to v gramech nebo šálcích ;) Koukám, že jste asi nikdy neslyšel o hrníčkových receptech :)

      25.07.2010 16:09:33

    • káťa
      káťa

      Re: Zase fuj

      proč cedit mléko a nepřidat vločky?? protože proč se drbat pravou rukou na pravém uchu když levou to jde taky......

      18.10.2010 16:49:27

    • Lína
      Lína

      To znamená na 5 dílů mléka = 2 díly vloček ;)

      28.01.2011 12:25:00

    • Teranie
      Teranie

      Když má člověk mozek, tak pochopí uvaří a je to dobrý a neptá se tak blbě co je to "šálek".

      11.10.2011 18:21:29

    • Jiřina
      Jiřina

      Re: Zase fuj

      Já bych se tím raděj nechlubila :D..před chvílí jsem tuto kaši vařila poprvé a zcela bez problémů na správnou hustotu..
      takže vůbec nechápu jak někomu při tomhle jednoduchém vaření může vzniknout něco plavajícího.to snad ani nejde..hahaha

      02.06.2012 20:09:53

    • marek
      marek

      Re: Zase fuj

      Já se teda pochlubim, že recepty nějak proletím a pak to tam dávat halabala, ale tady se mi stalo to, že při vaření kaše (ať už to bylo ranní "demencí" nebo kdovíčím) jsem dal bez přemýšlení 2 díly mléka a 5 vloček... říkal jsem si ty v*le, co je to za recept, šak to mě zalepí od sklepa po půdu... :D rozum zvítězil a samozřejmě mě napadlo přilívat dál mléka... nakonec toho mám tak na 14 dní :D

      08.01.2013 09:53:09

    • Petr S
      Petr S

      Re: Zase fuj

      On clovek nesmi byt, tak rikajic blbej. Od oka naleju do kastrulku trochu mleka a dosypavam pomalu vlocky dokud nemam pozadovanou hustotu...pokud suroviny na hloupou ovesnou kasi potrebujete odvazit na vahach schvalenych metrologickym ustavem, pak si radeji najdete jineho konicka.

      Jinak vlocky, med, banan a orechy - > vyborna energeticka snidane. Spousta sacharidu, malo cukru...jen si clovek musi trochu zvyknout.

      24.06.2013 09:52:44

    • Zidane
      Zidane

      Re: Zase fuj

      Šálek je dostatečná míra. Je to prostě šálek a pokud do něčeho dám jeden šálek toho a dva tamtoho, bude to pořád ve stejném poměru ať si pod " šálkem " představíš náprstek, půllitr nebo kbelík ;-)

      09.08.2017 03:56:08

Nalezeno receptů: 78

Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.