reklama
hledat uživatel
       

Ovesná kaše

Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.


  • 3,2

    1 840×

    3,1 1840
  • 15 min

  • 45×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovesná kaše

    Celkový počet komentářů: 78
    • HANKA
      HANKA

      je to jednoduche.

      Stačí vysipat cely pytlik vloček do hrnce zalejt je studenem mlékem,at jsou ponorene.3 lžíce cukru,špetka sole.a nechat je zmeknout.a než se pujdou vařít,tak přileju trošku mléka a za stálého míchání míchám až zhoustnou.pak nandam na taliř,ocukruji,nastrouham hořkou čokoládu,trošku skořice.

      10.09.2014 09:07:15

    • Jakub
      Jakub

      Odměřování

      Je to blbost, že není potřeba odměřovat. Je potřeba do sebe dostat určité množství vloček, které jsou tím důvodem proč se tahle kaše jí. Ty je dobré si odměřit, alespoň 60g je jich potřeba.

      30.06.2014 08:24:33

    • Zeleny skrite
      Zeleny skrite

      Nesnáším recepty typu 2 hrnky, protože je každý jiný, proto se to raději musí odhadnout povařit vločky a mít tu směs o něco řidší ano ty vločky v tom mírně plavou ona v těch 5 minutách zhoustne tím jak vločky do sebe natáhnou mléko a hezky nabobtnají a změknou.

      12.05.2014 06:42:25


    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Ovesná kaše

      Fuj, hnus, při vaření to smrdělo prostě jako semeno. Po přidání trochy kakaa zápach lehce odezněl, chuť byla nijaká. Po přidání medu to už bylo na vyhození. Asi se na tu zdravou stravu budu muset vykašlat.

      27.03.2014 12:17:39

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Ovesná kaše

      Všichni zdejší "profíci" a posměváčci..:sama nejsem nějaká super kuchařka, ale zkušenosti rozhodně mám, smaa si napřiklad peču veškeré pečivo.. ale ovesnou kaši nevařím skoro vůbec..a na takové to odhadování taky moc nervy nemám, ani dobrý odhad, tak jsem se do nějakého receptu potřebovala mrknout aspoň na poměry... 2:5 je opravdu nešikovný poměr a špatně se přizpůsobuje.. chtěla jsem porci jen pro sebe, to bych musela asi měřit v panácích...ale to by bylo zas asi málo.. tak jsem dala tři maličké šálky mléka a dva vloček..a je to řídké.. ještě jsem to pak musela chvíli vařit a teď už to teda nechám stát... no asi tak hodinka to spraví :-P.. a nějaké hlody o dodatečném přizpůsobování hustoty.. jako kdy? Když jsou vločky ještě suché a nasypete je tam, těžko poznáte výslednou hustotu..a pak už je těžko upravovat- dosypáním vloček? No proč ne, aspoň bude co kousat, že..
      Řekla bych, že kolikrát jsou tyto jednoduché recepty horší, jak ty složité:-).

      16.11.2013 09:27:45

    • asitatuto
      asitatuto

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      14.04.2013 17:59:57

    • vojkovska (tecka) m
      vojkovska (tecka) m

      je to dobrý mňam!!!

      30.10.2012 15:03:18

    • slepiciZuZka
      slepiciZuZka

      Bylo to výtečný.
      Vzala jsem si jednu misku a byla jse múplně přecpaná. Bráškové to zdlábli raz dva a ještě se oblizovali. Akorát Bych tam přidala na vrch nějaké ovoce. Ale jinak velké plus tohle bud u vařit doma častěji. :))

      13.10.2012 11:36:46

    • David
      David

      Ty vole to jsou debaty o hovně ... Prostě mléko , vločky (podle toho kolik vloček chceme a když to nehoustne přidáme víc vloček ! to by pochopilo i 7mi leté dítě.

      24.08.2012 18:26:49

    • Milos
      Milos

      Pro lenochy

      Ja sem lenoch a nevarim. Nejdriv jsem jen vlocky zalival horkou vodou. Pak jsem tam pridaval vselico. Ruzna seminka susene brusinky, rozinky nebo kustovnici cinskou. Banan nakrajeny, mandarinku. Zjistil jsem, ze treba lneny seminka se musi nejdrive rozmixovat jinak nic nedaji a jdou dal. Takze ted vsechny seminka mixuji.
      Slunecnice, sezam, lneny, dynovy. Smicham s vlockama a mam to tak na tyden. Kazde rano pak dam tak 5 lzic a zaliju horkou vodou. Vody jen tak, ze se vse namoci vic ne. Necham tak 5 min naboptnat a bastim. Pomer podle jak kdo chce, ja dam vseho maly sacek jak se to koupi i sacek vlocek, ten je velky. Zapijim to kefirem, ten si delam ze smetany a mleka 1:1. Jeden hrnek. Ty banany nebo
      mandarinky dam az po naboptnani.

      14.07.2012 11:16:42


    Nalezeno receptů: 78

    Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.