Ovesná kaše

15 min | moučník | 4 porce | britská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 553089x
Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.
Komentáře receptu 75
Uvařil jsem to (Recept vařilo 44 lidí)


Postup přípravy receptu

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

autor receptu:

Ovesná kaše

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

na porce
3,1
dobrý recept
1818 hlasujících
  • Recept Ovesná kaše - Byla výborná :)
  • Recept Ovesná kaše - Moje kaše s opečeným banánem.
  • Recept Ovesná kaše - Do ovesné kaše jsem přidal sekané vlašské oříšky.
  • Recept Ovesná kaše - Kaši mám nejraději jen tak s rozinkami.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovesná kaše

Celkový počet komentářů: 75
  • Zase fuj 05.01.2005 15:37:59

    Další z nejednoznačných receptů uživatele "Budulínek" - Co je to za míru "šálek"? Já osobně jsem to tedy udělal z 1 l mléka a 500ml ovesných vloček, a vznikly mi varene vločky plavající v horkém mléce. Mléko bylo nutné scedit, aby se to vůbec dalo jíst, a ne pít. Je to už třetí recept od Budulínka co nevyšel. Je tak jednduchý, ale "Budulínek" to dokáže vysvětlit tak nejednoznačně, že to prostě člověk podle receptu neudělá.

    • Re: Zase fuj Zidane 09.08.2017 03:56:08

      Šálek je dostatečná míra. Je to prostě šálek a pokud do něčeho dám jeden šálek toho a dva tamtoho, bude to pořád ve stejném poměru ať si pod " šálkem " představíš náprstek, půllitr nebo kbelík ;-)

    • Re: Zase fuj marek 08.01.2013 09:53:09

      Já se teda pochlubim, že recepty nějak proletím a pak to tam dávat halabala, ale tady se mi stalo to, že při vaření kaše (ať už to bylo ranní "demencí" nebo kdovíčím) jsem dal bez přemýšlení 2 díly mléka a 5 vloček... říkal jsem si ty v*le, co je to za recept, šak to mě zalepí od sklepa po půdu... :D rozum zvítězil a samozřejmě mě napadlo přilívat dál mléka... nakonec toho mám tak na 14 dní :D

    • Re: Zase fuj Petr S 24.06.2013 09:52:44

      On clovek nesmi byt, tak rikajic blbej. Od oka naleju do kastrulku trochu mleka a dosypavam pomalu vlocky dokud nemam pozadovanou hustotu...pokud suroviny na hloupou ovesnou kasi potrebujete odvazit na vahach schvalenych metrologickym ustavem, pak si radeji najdete jineho konicka.

      Jinak vlocky, med, banan a orechy - > vyborna energeticka snidane. Spousta sacharidu, malo cukru...jen si clovek musi trochu zvyknout.

    • Re: Zase fuj Jiřina 02.06.2012 20:09:53

      Já bych se tím raděj nechlubila :D..před chvílí jsem tuto kaši vařila poprvé a zcela bez problémů na správnou hustotu..
      takže vůbec nechápu jak někomu při tomhle jednoduchém vaření může vzniknout něco plavajícího.to snad ani nejde..hahaha

    • Když má člověk mozek, tak pochopí uvaří a je to dobrý a neptá se tak blbě co je to "šálek".

    • To znamená na 5 dílů mléka = 2 díly vloček ;)

    • Re: Zase fuj káťa 18.10.2010 16:49:27

      proč cedit mléko a nepřidat vločky?? protože proč se drbat pravou rukou na pravém uchu když levou to jde taky......

    • Duležitý je poměr a je úplně jedno jestli je to v gramech nebo šálcích ;) Koukám, že jste asi nikdy neslyšel o hrníčkových receptech :)

Nalezeno receptů: 75
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept