reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Postup přípravy

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Ovesná kaše

Celkový počet komentářů: 75
  • Neumětel
    Neumětel

    Další z nejednoznačných receptů uživatele "Budulínek" - Co je to za míru "šálek"? Já osobně jsem to tedy udělal z 1 l mléka a 500ml ovesných vloček, a vznikly mi varene vločky plavající v horkém mléce. Mléko bylo nutné scedit, aby se to vůbec dalo jíst, a ne pít. Je to už třetí recept od Budulínka co nevyšel. Je tak jednduchý, ale "Budulínek" to dokáže vysvětlit tak nejednoznačně, že to prostě člověk podle receptu neudělá.

    05.01.2005 15:37:59

    • kozak.tomas
      kozak.tomas

      Duležitý je poměr a je úplně jedno jestli je to v gramech nebo šálcích ;) Koukám, že jste asi nikdy neslyšel o hrníčkových receptech :)

      25.07.2010 16:09:33

    • káťa
      káťa

      Re: Zase fuj

      proč cedit mléko a nepřidat vločky?? protože proč se drbat pravou rukou na pravém uchu když levou to jde taky......

      18.10.2010 16:49:27

    • Lína
      Lína

      To znamená na 5 dílů mléka = 2 díly vloček ;)

      28.01.2011 12:25:00

    • Teranie
      Teranie

      Když má člověk mozek, tak pochopí uvaří a je to dobrý a neptá se tak blbě co je to "šálek".

      11.10.2011 18:21:29

    • Jiřina
      Jiřina

      Re: Zase fuj

      Já bych se tím raděj nechlubila :D..před chvílí jsem tuto kaši vařila poprvé a zcela bez problémů na správnou hustotu..
      takže vůbec nechápu jak někomu při tomhle jednoduchém vaření může vzniknout něco plavajícího.to snad ani nejde..hahaha

      02.06.2012 20:09:53

    • marek
      marek

      Re: Zase fuj

      Já se teda pochlubim, že recepty nějak proletím a pak to tam dávat halabala, ale tady se mi stalo to, že při vaření kaše (ať už to bylo ranní "demencí" nebo kdovíčím) jsem dal bez přemýšlení 2 díly mléka a 5 vloček... říkal jsem si ty v*le, co je to za recept, šak to mě zalepí od sklepa po půdu... :D rozum zvítězil a samozřejmě mě napadlo přilívat dál mléka... nakonec toho mám tak na 14 dní :D

      08.01.2013 09:53:09

    • Petr S
      Petr S

      Re: Zase fuj

      On clovek nesmi byt, tak rikajic blbej. Od oka naleju do kastrulku trochu mleka a dosypavam pomalu vlocky dokud nemam pozadovanou hustotu...pokud suroviny na hloupou ovesnou kasi potrebujete odvazit na vahach schvalenych metrologickym ustavem, pak si radeji najdete jineho konicka.

      Jinak vlocky, med, banan a orechy - > vyborna energeticka snidane. Spousta sacharidu, malo cukru...jen si clovek musi trochu zvyknout.

      24.06.2013 09:52:44

    • Zidane
      Zidane

      Re: Zase fuj

      Šálek je dostatečná míra. Je to prostě šálek a pokud do něčeho dám jeden šálek toho a dva tamtoho, bude to pořád ve stejném poměru ať si pod " šálkem " představíš náprstek, půllitr nebo kbelík ;-)

      09.08.2017 03:56:08

Nalezeno receptů: 75
|< << 12345678 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše