reklama
hledat uživatel
       

Ovesná kaše

Typický pokrm z kuchyně Velké Británie, který si ochutíme dle svých představ.


  • 3,1

    1 830×

    3,1 1830
  • 15 min

  • 44×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do horkého, nepatrně přisoleného mléka nebo vody zavaříme ovesné vločky. Vločky vaříme za stálého míchání 50 - 60 vteřin. Pak je sejmeme z plotýnky, přiklopíme pokličkou a necháme stát 5 minut.

Hotovou ovesnou kaši zamícháme a podáváme, podle chuti přidáme ovoce nebo jiné přísady.

Dávku mléka můžeme měnit podle požadované hustoty ovesné kaše.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovesná kaše

    Celkový počet komentářů: 77
    • Tomas
      Tomas

      Komentář k receptu Ovesná kaše

      Vubec to nevypada jako kase .. same mleko ... z tohoto pomeru nemuze nikdy vzniknout kase ..

      11.08.2018 13:36:59

    • Ella
      Ella

      Mlíko s vločkami

      Jen jsem zkoušela a poměr nefunguje. Měla jsem také mlíko s vločkami. Zůstanu u svého oblíbeného receptu. Můžu poradit 30g vloček (od Emca) na 200ml mléka, vsypeme hned do studeného mléka a po varu vaříme 5 minut.

      30.04.2018 13:26:46

    • Neumětel
      Neumětel

      Další z nejednoznačných receptů uživatele "Budulínek" - Co je to za míru "šálek"? Já osobně jsem to tedy udělal z 1 l mléka a 500ml ovesných vloček, a vznikly mi varene vločky plavající v horkém mléce. Mléko bylo nutné scedit, aby se to vůbec dalo jíst, a ne pít. Je to už třetí recept od Budulínka co nevyšel. Je tak jednduchý, ale "Budulínek" to dokáže vysvětlit tak nejednoznačně, že to prostě člověk podle receptu neudělá.

      05.01.2005 15:37:59

      • Lína
        Lína

        To znamená na 5 dílů mléka = 2 díly vloček ;)

        28.01.2011 12:25:00

      • Teranie
        Teranie

        Když má člověk mozek, tak pochopí uvaří a je to dobrý a neptá se tak blbě co je to "šálek".

        11.10.2011 18:21:29

      • Jiřina
        Jiřina

        Re: Zase fuj

        Já bych se tím raděj nechlubila :D..před chvílí jsem tuto kaši vařila poprvé a zcela bez problémů na správnou hustotu..
        takže vůbec nechápu jak někomu při tomhle jednoduchém vaření může vzniknout něco plavajícího.to snad ani nejde..hahaha

        02.06.2012 20:09:53

      • marek
        marek

        Re: Zase fuj

        Já se teda pochlubim, že recepty nějak proletím a pak to tam dávat halabala, ale tady se mi stalo to, že při vaření kaše (ať už to bylo ranní "demencí" nebo kdovíčím) jsem dal bez přemýšlení 2 díly mléka a 5 vloček... říkal jsem si ty v*le, co je to za recept, šak to mě zalepí od sklepa po půdu... :D rozum zvítězil a samozřejmě mě napadlo přilívat dál mléka... nakonec toho mám tak na 14 dní :D

        08.01.2013 09:53:09

      • Petr S
        Petr S

        Re: Zase fuj

        On clovek nesmi byt, tak rikajic blbej. Od oka naleju do kastrulku trochu mleka a dosypavam pomalu vlocky dokud nemam pozadovanou hustotu...pokud suroviny na hloupou ovesnou kasi potrebujete odvazit na vahach schvalenych metrologickym ustavem, pak si radeji najdete jineho konicka.

        Jinak vlocky, med, banan a orechy - > vyborna energeticka snidane. Spousta sacharidu, malo cukru...jen si clovek musi trochu zvyknout.

        24.06.2013 09:52:44

      • Zidane
        Zidane

        Re: Zase fuj

        Šálek je dostatečná míra. Je to prostě šálek a pokud do něčeho dám jeden šálek toho a dva tamtoho, bude to pořád ve stejném poměru ať si pod " šálkem " představíš náprstek, půllitr nebo kbelík ;-)

        09.08.2017 03:56:08

    Nalezeno receptů: 77
    |< << 12345678 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.