reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ovesná kaše s jahodami

Nebojte se vyzkoušet kaši z ovesných vloček. Chutná stejně dobře jako kaše krupicová nebo rýžová.


  • 3,5

    114×

    3,5 114
  • 45 min

Postup přípravy

Nezáleží na tom, jaké jahody na ovesnou kaši použijeme. Vždy kaši výborně dochutí. Pokud máme čerstvé jahody, tak je omyjeme a rozpůlíme. Když máme jahody mražené, necháme je na teplém místě trochu povolit. A pokud použijeme jahody kompotované, tak je pouze scedíme.

Máslo v kastrolku uškvaříme dočervena.

Ovesné vločky propláchneme ve studené vodě, vodu slijeme. Vločky zalijeme čtvrt litrem mléka a necháme asi 20 minut odstát. Vločky trochu nabobtnají a změknou. Mléko nesléváme. Naopak, přilijeme další půl litr mléka, přidáme špetku soli a za stálého míchání přivedeme k varu, kaše zhoustne. Pak ještě alespoň dalších 5 minut na mírném ohni mícháme. Do ovesné kaše vmícháme 1 lžíci cukru.

Kaši rozdělíme na talíře a každou porci ještě trochu pocukrujeme, posypeme skořicí a kakaem, ozdobíme jahodami a polijeme lžící uškvařeného másla. Pokud použijeme jahody kompotované, můžeme kaši polít i šťávou z kompotu.

Ovesná kaše s jahodami přelitá máslem vás opravdu nezklame.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovesná kaše s jahodami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Franko
      Franko

      není co dodat

      Není co dodat,skvělý recept,jen jsem neměla žádné ovoce ani med,tak jsem použila skořici

      07.06.2013 17:41:31

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Ovesná kaše s jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.