Ovarová polévka

1 h 15 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 135905x
Toto se u nás vaří hlavně na Nový rok, ale k duhu přijde kdykoliv.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vepřová kolena dobře omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a vaříme.

Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na kostky a vaříme s masem do měkka.

Polévku zcedíme, osolíme, dochutíme česnekem, přidáme dobře propláchnuté vařené kroupy a prohřejeme. Podáváme s chlebem.

Maso servírujeme jako ovar s hořčicí a křenem.

autor receptu:

Ovarová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ovarová polévka

Celkový počet komentářů: 1
  • Jiná varianta Helena 30.12.2010 19:35:56

    Já dávám místo krup brambory a dohněda opečenou cibulku na kolečka. Nakrájet kousky masa, ostatní stejné. Bude na Nový rok 2011 i pro kamarády.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Ovarová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept