reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Ovar z vepřové hlavy

Ovar z vepřové hlavy

K silvestrovským pochoutkám patří ovar z vepřové hlavy.


  • 4,6

    27×

    4,6 27
  • 2 h 30 min

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 623 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Vepřovou hlavu omyjeme a ponoříme přes noc do studené vody.

Potom hlavu osušíme, očistíme, případné chloupky ožehneme plamenem, omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do čerstvé studené vody. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. To trvá přibližně 2 hodiny. Během vaření sbíráme z vývaru vylouhovanou pěnu.

Uvařenou vepřovou hlavu vykostíme, rozdělíme na porce a podáváme se strouhaným křenem, hořčicí a pečivem.




Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ovar z vepřové hlavy

    Celkový počet komentářů: 5
    • Leoš
      Leoš

      Na Silvestr 2020?

      Dávat 7.ledna recepty typu
      K silvestrovským pochoutkám patří ovar z vepřové hlavy nebo silvestrovský ovar s vejmrdou je nějak přes čáru. Nebo to má být v předstihu na Silvestra 2020?

      07.01.2020 08:03:13

    • Richard
      Richard

      Nic nového

      Hlavy jsou levné draze kupované kosti na ovar je lepsi lalok

      06.01.2020 15:27:09

    • Vladimír Sobotka
      Vladimír Sobotka

      Vepřová trojkombinace - ovar, jazyk a polévka

      Do polévek z vařeného vepřového zásadně také česnek a majoránku. A po vyndání masa krupky - drcené kroupy, ale ne moc, velmi se navaří a měli byste kroupovou kaši. A pepř, bobkový list, nové koření. Kořenová zelenina být nemusí, ale může. Ten česnek od začátku, maso - ovar musí být česnekem cítit. A po vyndání masa do polévky také syrové brambory na kostičky. Jazyk nevaříme dlouho, po vyndání ho zbavíme kostí, chrupavek a drsné kůže, rozkrojíme na plátky, potřeme rozetřeným česnekem, omoučíme hl.moukou, krátce z obou stran osmažíme na pánvi (je už vařený) a podáváme s br. kaší a okurkou. Může to být i čtyřkombinace s nožičkami na sulc, polévka je pak silná a za studena je to sulc.

      30.12.2014 18:45:00


    • marie8
      marie8

      Je to moc dobré i z papíňáku

      03.01.2010 19:00:17


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Ovar z vepřové hlavy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.