reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Otavské barevné fazole

Barevné fazole, barevné papriky a dva druhy masa mohou vytvořit chutné jídlo, které se neodvažuji nazvat mexickým.


  • 4,1

    4,1 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, stejně tak uzené plecko. Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky.

Na zpěněnou cibuli na oleji dáme kuřecí maso (prsa), rychle orestujeme, přidáme uzené plecko a nadrobno nakrájený česnek. Když je kuřecí maso měkké, přidáme papriky (červená, oranžová, zelená). Mícháme, až papriky ztratí tuhost, můžeme i mírně podlévat. Když je vše hotové, přidáme 2 konzervy bílých fazolí, konzervu červených fazolí a konzervu kukuřice. Vůbec nevadí, když jsou fazole v tomatě nebo v chilli. Vše smícháme, přidáme podle chuti kečup, chilli nebo pálivou papriku, gulášové koření a po špetce suché bazalky, šalvěje, oregana nebo yzopu, koření rozemneme. Dochutíme sójovou omáčkou. Necháme chvilku vše převařit a je hotovo.

K otavským barevným fazolím je dobrá směs ledového salátu, mrkve a červených paprik. Vše pokrájíme a můžeme zakápnout olivovým olejem.

Připravené otavské barevné fazole a zeleninu dáme na nahřátou tortilu, zabalíme a jíme. Není-li tortilla, dobré jsou bramborové placky (ještě teplé z trouby).

Fazole se dají také připravit tradičně. Namočit, uvařit a pak vložit do pánve či kastrolu. Trvá to déle.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Otavské barevné fazole

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.